Erişilebilirlik

BM: ‘Resulayn’da Çatışmaların Sürdüğü Haberleri Geliyor’


Birleşmiş Milletler, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusunda yürüttüğü operasyona beş günlük ara verilmesi kararına rağmen, Resulayn’da aralıklı olarak bombardıman ve çatışmalar sürdüğü yönünde bazı bilgilerin kendilerine ulaştığını kaydetti.

BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA) yetkilisi Jens Laerke, “Diğer bölgelerde durumun sakin olduğu yönünde haberler alıyoruz ancak bu sabah gelen raporlarda Resulayn’da çatışmaların sürdüğü ve bombardımanların devam ettiği yönünde bilgiler geldi” dedi.

BM yetkilileri, Türkiye’nin kuzeydoğu Suriye’de başlattığı harekata beş gün ara vermesi için yapılan uzlaşma sonrasında da güvenlik nedeniyle çatışmaların arasında kalan yüzlerce kişinin Irak sınırını geçtiği kaydedildi.

SDG Sözcüsü: 'Türkiye anlaşmayı ihlal ediyor'

Suriyeli Kürt yetkililer de Türkiye'yi ateşkes anlaşmasını ihlal etmekle suçladı. Suriye Demokratik Güçleri sözcüsü Mustafa Bali VOA Kürtçe'ye yaptığı açıklamada, "Türk ordusu ve onunla ilişkili cihatçı gruplar Resulayn'da hava ve topçu saldırılarını ayrım gözetmeden sürdürüyor" iddiasını dile getirdi.

“Rasulayn ve Tel Abyad’da hastaneler kapalı”

BM, Suriye’nin kuzeydoğusunda yapılan insani yardımla ilgili de çeşitli bilgiler verdi. BM, insani yardımları erişimin mümkün olduğu yerlerde sürdürdüklerini belirtti.

Dünya Sağlık Örgütü, bölgedeki kritik ihtiyaçlara dikkat çekti, insani müdahalenin acil bir şekilde artırılmasını istedi. Dünya Sağlık Örgütü Sözcüsü Tarık Jasareviç, bu hafta başında Suriye’nin kuzeydoğu bölgesine gönderilen 40 tonluk tıbbi malzemenin, Tel Abyad ve Rasulayn’daki hastanelerin kapalı olması yüzünden Kamışlı’daki hastanelere gönderildiğini kaydetti.

Dünya Gıda Programı da, bugün yaptığı açıklamada, etkilenen bölgelerde 580 bin kişiye ulaşmayı planladıklarını açıkladı.

Dünya Gıda Programı Sözcüsü Herve Verhoosel, 9 Ekim'den bugüne kadar 170 bin kişiye gıda yardımı sağladığını söyledi.

Suriye’nin kuzeydoğusunda 165 bin kişin hareket halinde olduğu belirtilirken, birçoğunun Haseke ve Rakka’ya sığındığı ve sığınmaya çalıştığı kaydedildi.

BM Çocuk Fonu UNICEF de Haseke’de 400 bin kişinin içme suyu sıkıntısı çektiğini bildirdi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG