Erişilebilirlik

BM İyiniyet Elçisi Aktör Cage Organize Suçlara Karşı Uyardı


BM İyiniyet Elçisi Aktör Cage Organize Suçlara Karşı Uyardı
BM İyiniyet Elçisi Aktör Cage Organize Suçlara Karşı Uyardı

Birleşmiş Milletler’in Uyuşturucu ve Suç Dairesi’ne bağlı Küresel Adalet İyiniyet Elçisi, Oscarlı ünlü oyuncu Nicolas Cage tüm dünya uluslarını organize suçlarla mücadeleye çağırdı.

Cage, “Çoğunlukla içlerinde hiçbir şüphe olmayan iyi ve masum insanlar yoldan çıkarılıyor ve para ya da kişisel başka çıkarlar için kendilerini suistimal eden insanların eline düşüyor” dedi.
Özellikle gençlerin organize suç çetelerinin eline düştüğünü söyleyen Cage, “Küçük bir çocuk uyuşturucu kuryesi olduğunda ya da fuhuşa başladığında bu çocuk suçlu mudur yoksa kurban mı?” sorusunu sordu.

Organize suçları insan avına çıkan bir hastalığa benzeten aktör, çeşitli ülkelerde kent ve kasabalarda bu yüzden korku içinde yaşandığını vurguladı. Kenya ve Uganda gibi ülkelerde organize suç çetelerinin eline düşen çocuklarla görüşen BM İyiniyet Elçisi Nicolas Cage, özellikle istikrarsızlığın hüküm sürdüğü ülkelerdeki tehdide dikkati çekti.

60’tan fazla filme rol alan ve “Leaving Las Vegas” filmiyle en iyi erkek oyuncu dalında Oscar alan Cage, suçla mücadelenin en etkili yolunun işbirliğinden geçtiğinin de altını çizdi.

XS
SM
MD
LG