Erişilebilirlik

BM İnsani İşler Dairesi’nden Rekor Bütçe Talebi


Birleşmiş Milletler İnsani İşler Dairesi, gelecek yıl çatışma ve felaketlerden etkilenecek kişilere yardım için 22 milyar 200 milyon dolarlık bütçeye gereksinim duyduğunu açıkladı. Ağırlıklı olarak Suriye, Yemen ve Güney Sudan’a ayrılması beklenen bu rakam 2016 yılı için yapılan talebin yüzde 10 fazlası.

Yardımın 8,1 milyar dolarlık üçte birinin Suriyeli mültecilere harcanması planlanıyor. Yardımın tamamı 33 ülkede ihtiyacı olan 93 milyona yakın kişi için harcanacak. Bunların üçte ikisi Afrika kıtasında yaşıyor.

BM İnsani İşler Dairesi Başkanı Stephen O’Brien şimdiye kadar en yüksek ödenek talebinde bulunduklarını bildirdi. Bu ödenek üye ülkelerden yapılan bağışlarla oluşturuluyor.

İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana bu denli büyük bir insani yardım operasyonu yürütülmediğinin altını çizen O’Brien, “128 milyondan fazla kişi hayatta kalmak, güvenli ve insani koşullarda yaşamak için acilen desteğimize ve dayanışmamıza ihtiyaç duyuyor” diye konuştu.

BM İnsani Yardım Dairesi Başkanı, yardıma muhtaç kişilerin yüzde 80’inin insanlardan kaynaklanan çatışmaların mağduru olduğunu ve bu bitmek bilmeyen bu çatışmaların yardım taleplerini arttırdığını söyledi.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG