Erişilebilirlik

'BM Haritaları Afganistan'da Durumun Kötüleştiğini Gösteriyor'


'BM Haritaları Afganistan'da Durumun Kötüleştiğini Gösteriyor'
'BM Haritaları Afganistan'da Durumun Kötüleştiğini Gösteriyor'

Wall Street Journal gazetesi Birleşmiş Milletler tarafından hazırlanan bir haritanın Afganistan’daki güvenlik durumunda ciddi bir bozulma olduğunu gösterdiğini bildiriyor. BM haritasında yer alan bilgiler Beyaz Saray’ın Afganistan’da ilerleme kaydedildiği açıklamalarıyla çelişiyor.

Wall Street Journal gazetesi, biri Mart ayında hazırlanan diğeri Ekim ayında hazırlanan iki Birleşmiş Milletler haritasını incelediğini, haritaların Afganistan’da güvenlik durumunun kötüleştiğini gösterdiğini yazdı.

Haritalara göre, Mart ayında güvenli bulunan 16 vilayet için Ekim ayında “yüksek riskli” değerlendirmesi yapılıyor. Gazete, haritaların ayrıca Afganistan’ın orta, kuzey ve batı kesimlerinde “düşük riskli” bulunan bazı vilayetlerde durumun kötüleştiğini gösterdiğini yazıyor. BM haritasına göre çatışmaların en şiddetli olduğu güney vilayetlerinde de güvenlik durumunda iyileşme sağlanamadı.

Birleşmiş Milletler, haritaları vilayetlerin ulaşım için ne kadar tehlikeli olduğunu tespit etmek için hazırlıyor. BM İletişim Direktörü Kieran Dwyer, Wall Street Journal gazetesine yaptığı açıklamada şiddet olaylarının artmasının insani yardım malzemelerini ulaştırmayı zorlaştırdığını söyledi.

Amerikan yönetimiyse Afganistan’daki durumun kırılgan olduğunu belirtmekle birlikte ilerlemenin sağlandığını savunuyor.

XS
SM
MD
LG