Erişilebilirlik

BM Genel Sekreteri Türkiye'ye Gidiyor


BM Genel Sekreteri Türkiye'ye Gidiyor
BM Genel Sekreteri Türkiye'ye Gidiyor

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon Türkiye, Bulgaristan ve İsviçre’ye resmi ziyaret yapıyor.

Ban, İstanbul’da BM Az Gelişmiş Ülkeler Konferası’nın açılışını yapacak.

9 Mayıs’ta başlayacak ve beş gün sürecek konferansta dünyanın ekonomik açıdan en zayıf ülkelerinin nasıl kalkınacakları ve yoksulluğu nasıl azaltacakları konusu ele alınacak. Dördüncüsü gerçekleştirilen konferansa diğer BM yetkililerinin yanısıra çeşitli ülkelerin devlet ve başkanları da katılacak.

BM Genel Sekreteri yarın Sofya’da Bulgaristan Cumhurbaşkanı Georgi Parvanov, Başbakan Boyko Borisov, Dışişleri Bakanı Nickolay Mladenov ve Bulgar parlamenterlerle görüşecek. Ban Ki-moon daha sonra politikacılar, gazeteciler ve uzmanları biraraya getiren bir konferansta konuşma yapacak. Konferansta Doğu ve Orta Avrupa’nın 1989’da komünizmin çöküşünden sonra edindiği deneyimlerle Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki son gelişmeler ele alınacak. BM Genel Sekreteri ayrıca Sofya Üniversitesi’nde öğrenciler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine hitaben bir konuşma yapacak.

Ban Ki-moon gezisinin son durağı Cenevre’de Küresel Afet Riski Azaltma Platformu’nun üçüncü ve Barış ve Kalkınma için Uluslararası Spor Forumu’nun da dördüncü toplantısını açacak.

XS
SM
MD
LG