Erişilebilirlik

BM Filipinler İçin 301 Milyon Dolar İstedi


Filipinlerde tayfunda yerlebir olan kıyı kasabalarından birinin uçaktan çekilmiş görüntüsü
Filipinlerde tayfunda yerlebir olan kıyı kasabalarından birinin uçaktan çekilmiş görüntüsü
BM, Filipinler’in orta kesimlerde birçok kenti yerle bir eden ve 10 bin kişinin ölümüne yol açan tayfunla ilgili yardım çalışmaları için 301 milyon dolar talep etti.

Talep, bölgeyi ziyaret eden BM insani yardım dairesi başkanı Valeri Amos tarafından yapıldı. Amos uluslararsı karşılığın güçlü olduğunu ancak daha çok şey yapılması gerektiğini söyledi.
BM, tayfun nedeniyle 660 bin kişinin evlerini terketmek zorunda kaldığını bildiriyor.

Devlet Başkanı Benigno Aquino’nun acil durum ilan ettiği Filipinler’de yardım örgütleri tayfundan en çok etkilenen bölgelere gıda ve içme suyu ulaştırmakta zorlanıyor.
Sınır Tanımayan Doktorlar örgütü, çok sayıda sağlık personeli ve 200 ton tıbbi malzemeyle Cebu Adası’na çıkmaya hazırlanıyor. Ancak örgüt yetkilileri ve Manila’da görev yapan Birleşmiş Milletler yetkilileri altyapının büyük zarar görmesi ve iletişimin çok zor sağlanması nedeniyle tayfundan en çok etkilenen bölgelere erişmenin günler sürebileceğini söylüyor.

Amerika ise bölgeye kurtarma ekipleri ve acil yardım malzemeleri gönderdi. Yaklaşık 200 Amerikan i denizpiyadesi başkent Manila’dan en çok zarar gören kentlerden biri olan Tacloban’a gitti.
Pentagon, bölgeye USS Washington uçak gemisinin gönderildiğini açıkladı. 5 bin denizci ve 80 uçak taşıyan geminin iki gün içinde Filipinlere varması bekleniyor.

Şimdiye kadar kaydedilen en şiddetli tayfunlardan biri olan Haiyan, Pazartesi sabahı erken saatlerde Vietnam’ın Quang Ninh bölgesine ulaştıktan sonra gücünü kaybetti.
Haiyan Tayfunu, Vietnam’a eriştikten sonra tropik fırtına kategorisine geriledi.
Meteoroloji yetkilileri, şiddetli yağışın başladığı Çin’in güney kesimlerindeyse fırtınanın daha da zayıflayacağını öngörüyor

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG