Erişilebilirlik

BM: 'Failler Derhal Bulunup Yargılansın'


Birleşmiş Milletler, Ankara’da 100’den fazla can kaybının yaşandığı, yüzlerce kişinin yaralandığı kanlı terör saldırısının faillerinin acilen bulunarak yargı önüne çıkartılması çağrısında bulundu.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban-Ki moon yaptığı yazılı açıklamada, Ankara’da düzenlenen barış mitinginde masum insanların canına kasteden kanlı terör saldırısını şiddetle kınadı. BM Genel Sekreteri, terör saldırısının faillerinin acilen yakalanıp yargılanmasını istedi, Türk halkı ve Türk Hükümetine başsağlığı diledi, saldırıda yaralananlara da acil şifa dileklerini iletti.

Mogens Lykketoft
Mogens Lykketoft

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Başkanı Mogens Lykketoft’da yaptığı yazılı açıklamada Ankara’da düzenlenen barış mitingine yapılan kanlı terör saldırısını kınadı. Lykketoft, Birleşmiş Milletlere üye ülkeler adına Türkiye halkı ve Türkiye Hükümeti ile dayanışma içerisinde olduklarını belirtti. Acımasız, kanlı terör saldırılarına karşı mücadelede Birleşmiş Milletlerin kararlılığını sürdüreceğini söyledi. Lykketoft, kanlı terör saldırısı için , ‘’ Vahşi ve korkakça düzenlenmiş bir eylem ‘’ dedi. Bu tür terör eylemlerinin sürdürülebilir barışçıl bir dünya hedeflerini engelleyemeyeceğini belirtti. Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine de başsağlığı diledi. ‘’ Yitirdiğiniz sevdikleriniz için derin üzüntülerimi, yaralılara da acil şifa dileklerimi iletiyorum ’’ dedi.

Union Square’de Protesto

Ankara'da düzenlenen terör saldırısı New York'ta protesto edildi. Sosyal medya aracılığıyla bir araya gelen gurup New York Union Square’de toplandı. Terör saldırısında yaşamını kaybedenler yakılan mumlarla anıldı. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti hazırlanan çeşitli döviz ve atılan sloganlarla protesto edildi.

New York merkezli Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF), sosyal medya hesabından Ankara’daki terör saldırısını için kınama ve taziye mesajı yayımladı: ‘’Ankara’da tren garı önünde meydana gelen hain saldırıyı nefretle, şiddetle kınıyor ve terörü kınıyoruz. Türk milletinin başı sağ olsun ‘’ denildi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin Amerika şubesi (MÜSİAD USA) yayınladığı yazılı açıklamada kanlı terör saldırısını kınadı. Terör saldırısının zamanlamasına vurgu yaptı. Kanlı terör saldırısını Türkiye’nin birlik, bütünlük ve ekonomik gelişmesine karşı düzenlenmiş bir girişim olarak nitelendirildi. Özellikle kritik 1 Kasım seçimleri öncesinde yapılmasının ve manidar olduğu belirtildi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG