Erişilebilirlik

BM Denetçileri İran'dan Eliboş Döndü


BM baş nükleer denetçisi Herman Nackaerts Viyana'da düzenlediği basın toplantısında
BM baş nükleer denetçisi Herman Nackaerts Viyana'da düzenlediği basın toplantısında

Birleşmiş Milletler’e bağlı nükleer denetçiler, İran’a düzenledikleri iki günlük ziyaret sırasında önemli bir askeri tesisi görmelerine izin verilmediğini açıkladı.

Uluslararası Atom Enerji Dairesi baş denetçisi Herman Nackaerts Viyana’da düzenlediği basın toplantısında, İranlı yetkililerle temaslarının başarısızlıkla sonuçlandığını, bir anlaşma olacağı yönünde işaret almadıklarını söyledi.

Nackaerts, Atom Enerji Dairesi başkanı ve yönetim kurulunun gelecek ay başındaki toplantısında raporlarını sunacaklarını ve ondan sonra atacakları adımı kararlaştıracaklarını belirtti.

Daire denetçilerinin görmek istedikleri Parçin’deki askeri tesiste gizli nükleer faaliyetler yürütüldüğüne inanılıyor. Tahran hükümeti benzeri bir talebi denetçilerin Ocak ayındaki ziyareti sırasında da reddetmişti.

Öte yandan İran’ın ruhani lideri Ayetullah Ali Hamaney, ülkesinin nükleer silah üretmeye çalışmadığını, ancak nükleer faaliyetlerini sürdüreceklerini tekrarladı. Hamaney uluslararası yaptırımların İran’ı etkilemeyeceğini de öne sürdü.

XS
SM
MD
LG