Erişilebilirlik

BM: Ağustos'ta 100 bin Suriyeli Kaçtı


BM Ağustos ayında 100 bin Suriyelinin ülkeden kaçtığını, bunun geçen yıl ayaklanma başladığından beri kaydedilen aylık en yüksek sayı olduğunu bildirdi.

BM Mülteciler Dairesi sözcüsü Melissa Fleming komşu ülkelere sığınan Suriyeli mültecilerin toplam sayısının yaklaşık 235 bini bulduğunu açıkladı.
Fleeming Ağustos ayındaki göçü “mülteci olayında önemli bir tırmanma” olarak tanımladı.

Fleming bu açıklamayı yaparken Uluslararası Kızılhaç Örgütü başkanı Şam’da Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüştü. Kızılhaç yetkilileri, Peter Maurer’in Esad ile görüşmesinin 45 dakika sürdüğünü açıkladı, başka bilgi vermedi.
Suriye devlet televizyonu Esad’ın Maurer’e tarafsız ve bağımsız olduğu sürece Kızılhaç’ın çalışmalarını destekleyeceğini söylediğini bildirdi.

Bu arada muhalif eylemciler Pazartesi günü kuzeydeki El-Bab kentinde bir Suriye savaş uçağının açtığı sonucu 18 kişinin öldüğünü bildirdi.
Şam’ın banliyölerinden Jaramana’da bir araca yerleştirilen bombanın patlaması sonucu beş kişi öldü, 27 kişi yaralandı.

Öteyandan BM-Arap Birliğinin yeni özel temsilcisi Suriye krizine barışcı çözüm bulmanın çok zor bir görev olduğunu söyledi.
Cezayirli diplomat Lakhdar Brahimi , kendisinden önceki özel temsilci Kofi Annan’ın çabalarını engelleyen yüksek duvarları aşacak bir yolu henüz göremediğini de belirtti.

Suriyeli yetkililer 17 aydır devam eden ayaklanmada Katar, Amerika ve Türkiye’yi “teröristler” diye tanımladığı isyancılara yardım etmekle suçluyor.

STÜDYO VOA

BM’den Gazze’de ‘kıtlık’ uyarısı – 18 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG