Erişilebilirlik

BM 72. Dönem Genel Kurul Çalışmaları Başladı


Birleşmiş Milletler 72. Dönem Genel Kurul Çalışmaları Salı günü başladı.

Pazartesi günü yapılan 71. Dönem’in son genel kurul toplantısı sonrasında yeni başkan Miroslav Lajcak görevi Peter Thompson’dan devralmıştı.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Gutarres, eski Genel Kurul Başkanı Thompson’a verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Yeni BM Genel Kurul Başkanı Lajcak’a da başarılar diledi.

BM Genel Kurulunun Başkanı Miroslav Lajcak 72. Dönem Genel Kurul Çalışmalarının startını biraz önce genel kurula hitaben yaptığı konuşmayla başlattı.

Miroslav Lajcak, Genel Kurul Başkanı olarak yaptığı ilk konuşmada, Birleşmiş Milletlerin insanlar için yaratıldığını söyledi. "BM'ye en çok ihtiyaç duyan insanlar bugün bu salonda oturmuyor, karar müzakerelerinde yer almıyorlar. Üst düzey etkinliklerde yer almıyorlar. Genel Kurulun görevlerinde biri de bu insanların seslerinin buradan duyulabilmesini sağlamak.” diye konuştu.

Dönem Genel Kurulu Başkanı Lajcak, düzenlediği basın toplantısında genel kurulun yeni dönem çalışmalarıyla ilgili gazetecilere bilgi verdi.Lajcak, yeni dönemde ele alıncak konu başlıklarını sıraladı.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun, mültecilerle ilgili sorunların çözümünü, barışı sağlama girişimlerini, iklim değişikliğinin bölgesel ve küresel olarak genel bir çerçveye sokulmasını, nükleer silahsızlanma ve sürdürülebilir kalkınma hedefleri başta olmak üzere bir çok konu başlığında çalışmalarını sürdüreceği mesajını verdi.

72. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu üst düzey çalışmaları 19 Eylül’de başlayacak. ABD Başkanı Donald Trump ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aynı gün genel kurula hitaben birer konuşma yapacak.

72. Dönem Birleşmiş Milletler Genel Kurul’una katılacak olan Erdoğan’ın hafta sonu New York’a gelmesi bekleniyor.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG