Erişilebilirlik

Blues Efsanesi Hayata Gözlerini Yumdu


Etta James
Etta James

Efsane Blues şarkıcısı Etta James 73 yaşında kansere yenildi. James özellikle 1960’lı yılların başındaki şarkısı “At Last” ile tanınıyordu.

Lösemi hastası olan James’in California eyaletinde bir hastanede hayatını kaybettiği bildirildi.

Dünyaya Jamesetta Hawkins adıyla gelen Etta James, bir tanesi Yaşam Boyu Başarı Ödülü olmak üzere dört Grammy müzik ödülüne layık görüldü. James’in adı 1993’te Rock and Roll Hall of Fame’e yazıldı.

Profesyonel yaşamında başarıdan başarıya koşan ünlü şarkıcının özel hayatı sorunlarla doluydu. Uyuşturucu bağımlılığı yüzünden neredeyse kariyerini kaybetmekten kurtulan sanatçı, zaman zaman rehabilitasyon merkezine kaldırıldı. James ve kocası Artis Mills 1972 yılında eroin bulundurmaktan dolayı tutuklandı, sorumluluğu üzerine alan kocası uzun süre cezaevinde kaldı.

Ünlü sanatçı kendine özgü sesiyle söylediği "All I Could Do Was Cry" ve "I'd Rather Go Blind" şarkılarıyla da tanınıyordu.

1941 yılında bestelenen aşk şarkısı “At Last”, Etta James’in caz versiyonuyla tekrar üne kavuştu. Şarkı sayısız düğün, film ve reklam filminde çalındı. Barack Obama, 2009’da başkanlığının ilk gününde düzenlenen baloların birinde eşi Michelle ile “At Last” şarkısının eşliğinde dans etmişti.

Etta James, şarkının ünlü R&B sanatçısı Beyonce tarafından seslendirilmesinden ise memnun olmadı. Ancak ünlü sanatçı daha sonra yine Beyonce’nin rol aldığı ve kendini canlandırdığı “Cadillac Records” adlı filme destek vermişti

XS
SM
MD
LG