Erişilebilirlik

‘Silahsızlanma Çabalarım Yüzünden Hedef Alınıyorum’


New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg,NY Emniyet Müdürü Raymond Kelly (solda) ile
New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg,NY Emniyet Müdürü Raymond Kelly (solda) ile
New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, kendisine gönderilen zehirli mektupla ilgili olarak, bireysel silahlanma karşıtı kampanyaları dolayısıyla hedef alındığını savundu.

Bloomberg, zehirli risin maddesinin bulunduğu iki mektup gönderilmesinin ardından gazetecilere açıklama yaptı. New York Belediye Başkanı, bu mektuplardan birinde kendisinin bireysel silahlanmaya karşı daha sert yasalar uygulanması çabalarına dikkat çekildiğini, bu tarz tehditlerin kendisini vazgeçiremeyeceğini söyledi.

Michael Bloomberg, her yıl 12 bin kişinin silahlı şiddet sonucu öldürüldüğünü, 19 bininin de silahlarla intihar ettiğini hatırlattı ve bireysel silahlanma karşıtı kampanyalarına devam edeceğini belirtti.

New York Belediye Başkanı, 2006 yılında Yasadışı Silahlara Karşı Belediye Başkanları adlı grubun kurucularındandı. İlk başta 15 belediye başkanının kurduğu grup, şu anda 950 belediye başkanını üye yapmış durumda.

Grup, geçen yıl Aralık ayında Connecticut’ta bir ilkokulda düzenlenen ve çoğu çocuk 26 kişinin öldüğü silahlı saldırıdan sonra bireysel silahlanma karşıtı çabalarını yoğunlaştırmıştı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG