Erişilebilirlik

Blackberry İki Yeni Ürünle Rekabete Hazır


Blackberry İki Yeni Ürünle Rekabete Hazır
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:44 0:00

Blackberry Z10 ve Blackberry Q10, bu iki yeni ürün son üç yıl içinde pazar payı %20’den % 3’e düşen firma için yeni bir başlangıç anlamına gelebilir

Blackberry’nin üreticisi Kanadalı akıllı telefon şirketi Research in Motion (RIM) piyasaya yeniden iddialı bir girişe hazırlanıyor.

Şirket bir zamanlar hakim olduğu pazarı tekrar eline geçirmek için piyasaya iki yeni ürün sundu. Son birkaç yıl şirket için zor geçti. Müşteriler daha yeni ve popüler ürünlere yönelerek Blackberry platformunu terk etti. Muhabirimiz Mil Arcega bu atılımın şirketin rekabetin arttığı pazarda önemini koruması için son fırsatı olduğunu bildiriyor.

Thorsten Heins, “Size gururla Blackberry Z10 ve Blackberry Q10 modellerini sunuyoruz,” şeklinde konuşmuştu.

Bu iki yeni ürün son üç yıl içinde pazar payı %20’den % 3’e düşen firma için yeni bir başlangıç anlamına gelebilir.

BlackBerry’nin CEO’su Thorsten Heins bunu kaybolmaya başlayan bir markayı yeniden yaratmak için bir fırsat olarak değerlendiriyor: “Bir süredir büyük değişim içindeyiz. Bu süreç sadece şirketi ve markamızı değiştirmekle kalmayacak. Bu değişim mobil iletişimi gerçek anlamda mobil bilgisayar kullanımına dönüştürecek.”

Şirket BlackBerry’nin bilinen yüksek ağ güvenliğinin yanı sıra daha hızlı bir internet tarayıcısı, daha pratik bir işletim sistemi ve içinde 70 binden fazla uygulama bulunan yenilenmiş bir platform sunduğunu söylüyor. Z10 rakiplerin popüler dokunmatik ekranlı telefonlarına benziyor ancak Q10, BlackBerry’yi diğer markalardan ayıran fiziksel Q klavyeyi kullanmayı sürdürüyor.

Teknik ve kozmetik yeniliklerin yanı sıra Heins şirketin isminin de artık RIM ya da Research in Motion olmayacağını söyledi: “Müşterilerimiz BlackBerry kullanıyor, işçilerimiz BlackBerry için çalışıyor ve hisse senedi sahipleri de BlackBerry’nin sahipleri. Bugünden itibaren biz dünyanın her yerinde BlackBerry’yiz.”

Şirketin rakiplerine kaptırdığı pazar payı, hisselerinin son 4 yıl içinde %90 oranında düşmesine neden oldu. Ancak yeni modellerin piyasaya sunulması beklentisiyle son 4 ay içinde hisselerin değeri iki kat arttı.

Uzmanlar yeni araçların akıllı telefon devrimini başlatmasıyla tanınan şirketin geleceğini tayin edeceğini söylüyor.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG