Erişilebilirlik

Birleşmiş Milletler'e Arakan Protestosu


Birleşmiş Milletler'e Arakan Protestosu
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:04:27 0:00

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF), Birleşmiş Milletler'in merkez binasının önünde, Arakanlı Müslümanlar'ın yaşadıklarına uluslararası toplumun sessiz kaldığını gerekçesiyle bir protesto gösterisi düzenledi.

Protesto gösterisi sonrasında basın mensuplarına açıklama yapan TADF Başkanı Atilla Pak, Arakanlı Müslümanlar'a yapılanların bir soykırım olduğunu iddia etti.

TADF Başkanı Pak, 1915 olaylarına atıfta bulunarak ABD’li yetkililere de, “Olmayan soykırım yerine halen yaşanmakta olan gerçek soykırımı görün,” çağrısında bulundu.

'Birleşmiş Milletler yetersiz kaldı'

Pak, Arakanlı Müslümanlar'a yeterince ilgi göstermeyen tüm uluslararası toplumu kınadıklarını belirtti. Bu protestoyu gerçekleştirme nedenlerinin Birleşmiş Milletler'in Arakanlı Müslümanlar'la ilgili yeterince tepki vermemesi olduğunu söyledi.

Pak sözlerini şöyle sürdürdü: “Myanmar’da Arakanlı Müslümanlar'a yapılanlar ve şu anda yaşanan tam bir vahşettir. Bu yaşanan vahşeti biz Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu olarak kınıyoruz. Her zaman her yerde insanlığın önde olmasını savunuyoruz. Müslümanlar'a yönelik bu vahşet konusunda Birleşmiş Milletler'in bir adım atmasını bekliyoruz. Bugün burada bulunmamızın asıl amacı, Türk-Amerikan toplumu olarak hazırladığımız mektup. Buraya Birleşmiş Milletler Genel Sekreterine bir mektup sunmak için geldik. Arakan’da yüzlerce Müslüman öldü. On binlercesi de ülkelerinden kaçmak zorunda kaldı. Uluslararası toplumu ve Birleşmiş Milletler'i harekete geçmeye çağırıyoruz” dedi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG