Erişilebilirlik

“Birkaç Saat İçinde Suriye’de Oluruz”


Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, Kremlin’de Suriye’deki operasyonlara katılan Rus askerlerini kabul ettiği törende konuştu. Putin, ülkesinin Suriye’deki tavrının Rusya’nın terör tümörünün yayılmasını önlemede liderliğini, iradesini ve sorumluluğunu gösterdiğini belirtti.

Putin, Rusya’nın gerekli olması durumunda Suriye’de birkaç saat içinde asker konuşlandırabileceğini kaydetti ve aşırıcı grupları vurmaya devam edeceklerini vurguladı.

Putin, Amerika-Rusya öncülüğündeki ateşkesin Moskova’ya Suriye’deki askeri varlığını azaltma fırsatı verdiğini kaydetti.

Putin, Rus Ordusu’nun Suriye’deki operasyonlar için 480 milyon dolar harcadığını belirtti.

“Gerçek bir çatışmadan daha etkili bir eğitim olmaz” diyen Putin, Suriye’deki askeri operasyonlarının Rus ordusuna uzun menzilli füzelerini ve diğer yeni silahlarını ilk defa deneme fırsatı verdiğini kaydetti.

Suriye Ordusu’na IŞİD, el Nusra Cephesi ve diğer aşırı gruplarla mücadelesinde destek için bazı güçleri Suriye’de bıraktıklarını belirten Putin, hava savunma sistemlerini de askerlerine tehdit oluşturacak bütün hedeflere karşı kullanacaklarını da vurguladı. Uyarının Kasım ayında Türkiye-Suriye sınırında Rus uçağını düşüren Türkiye’ye yönelik olduğu yorumları yapılıyor.

Rus savaş uçakları 30 Eylül’den buyana Suriye’de 9 binden fazla operasyon gerçekleştirdi. Putin’e göre bu durum Esat rejimine bağlı kuvvetlerin stratejik inisiyatif kazanmasını sağladı.

Rusya Devlet Başkanı, Esad’ın gelişmelerden bilgilendirildiğini ve kararı desteklediğini de kaydetti.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG