Erişilebilirlik

Bir Tahıl Gemisi Kötü Hava Koşullarına Takıldı


Ocean Lion Ukrayna'dan yüklemesi yapılan en büyük gemi
Ocean Lion Ukrayna'dan yüklemesi yapılan en büyük gemi

Varılan anlaşma uyarınca Ukrayna’dan tahıl taşıyacak olan gemilerden biri kötü hava koşulları nedeniyle yola çıkamadı. Konuya ilişkin Milli Savunma Bakanlığı bir bilgilendirme yaptı.

Milli Savunma Bakanlığı’nın resmi Twitter hesabından paylaşılan mesajda “Tahıl sevkiyatı için bugün Çernomorsk Limanı’ndan ayrılması planlanan bir gemi, kötü hava ve deniz şartları nedeniyle seyre başlayamamıştır. Dün denetimleri yapılan iki gemi ise Ukrayna’ya seyir halindedir. Ukrayna limanlarındaki gemilerin de yükleme faaliyetleri devam etmektedir” denildi.

Söz konusu gemiler, Ukrayna, ve Rusya arasında Türkiye ve Birleşmiş Milletler’in arabuluculuğunda imzalanan anlaşma uyarınca Ukrayna’dan tahıl sevkiyatına başlanması sonucu yola çıkıyor.

Ukrayna’dan tahıl yüklenerek yola çıkan en büyük kapasiteye sahip gemi Ocean Lion, İstanbul Boğazı girişine ulaştı. Son olarak yola çıkan diğer iki gemi, Sacura ve Mustafa Necati İstanbul Boğazı’nın kuzey girişinde bulunuyor.

Ukrayna’dan tahıl yüklenerek yola çıkan ilk gemi olan Razoni’yse Lübnan’daki alıcının teslimatın 5 ay gecikmesi nedeniyle almaktan vazgeçildiğini açıklaması üzerine Mersin Limanı yakınlarına demirledi.

İstanbul’da denetimi tamamlanan iki boş gemi Fulmar S ve Osprey S de tahıl yüklenmek üzere Ukrayna’ya ulaştı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG