Erişilebilirlik

Bir Grup Amerikalı Daha Kabil'den Tahliye Edildi


ABD vatandaşları Kabil'den Etihad Havayolları'na ait bir uçakla tahliye edildi.
ABD vatandaşları Kabil'den Etihad Havayolları'na ait bir uçakla tahliye edildi.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), aralarında ABD vatandaşları ve Yeşil Kart sahiplerinin bulunduğu 100'den fazla kişinin Afganistan'ın başkenti Kabil’den tahliye edildiğini açıkladı.

BAE Dışişleri Bakanlığı, Reuters haber ajansının konuya ilişkin sorusuna elektronik posta yoluyla yanıt verdi.

Açıklamada, “Yolcuların işlemleri tamamlandıktan sonra bu kişiler Etihad Havayolları’na ait bir uçakla Kabil’den ayrıldı” denildi.

Bakanlık 100'den fazla kişinin güvenlik taramasından sonra, ABD'ye gitmek üzere Körfez ülkesinden ayrıldıklarını da kaydetti.

Kabil-Abu Dabi uçuşunun organizatörleri, ABD İç Güvenlik Bakanlığı'nın 100'den fazla kişiyi taşıyan bir charter uçağının ABD topraklarına inmesini reddettiğini öne sürmüştü. Ancak ABD Dışişleri Bakanlığı Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Afganistan'dan Abu Dabi'ye tahliye edilen 100'den fazla ABD vatandaşının ve yasal daimi oturum izni sahibinin Perşembe günü ABD'ye uçmasının beklendiğini bildirmişti.

Bakanlık, ABD'li yetkililerin BAE'nin başkenti Abu Dabi'ye tahliye edilen yolcu listesinin doğruluğunu teyit etmek için çalıştıklarını belirtmişti.

Birleşik Arap Emirlikleri, Reuters'a gönderdiği açıklamada bu yolcuların işlemlerinin tamamlandığını kaydetti; ancak tüm yolcuların ABD'ye yola çıkıp çıkmadığını söylemedi.

Uçağı kiralayan kar amacı gütmeyen Project Dynamo grubunun kurucusu Bryan Stern, 28 ABD vatandaşı, 83 Yeşil Kart sahibi ve 20 yıllık savaş sırasında ABD hükümeti için çalışan ve özel göçmenlik vizesi verilen 6 Afgan'ın, Kabil'den Abu Dabi'ye giden Kam Air uçuşunda olduğunu açıklamıştı.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG