Erişilebilirlik

Binici: 'BDP Aygün'ün Serbest Bırakılmasından Memnun'


Barış ve Demokrasi Partisi BDP, PKK’nın Pazar günü kaçırdığı Cumhuriyet Halk Partisi Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün’ün serbest bırakılmasını memnunlukla karşıladı.

Barış ve Demokrasi Partisi Şanlıurfa milletvekili İbrahim Binici, PKK’nın, sivil toplum örgütlerinin çağrılarını dikkate alarak, Aygün’ü serbest bırakmasını sağduyulu bir davranış olarak niteledi. BDP’nin isteğinin de bu yönde olduğunu kaydeden Binici, Adalet ve Kalkınma Partisi’ni devam eden askeri operasyonlar nedeniyle eleştirdi.

Ibrahim Binici
Ibrahim Binici
BDP milletvekili İbrahim Binici, sorunların çözüm yerinin parlamento olduğunu vurguladı ve bu yüzden CHP’nin özel toplanma çağrısı üzerine TBMM’ne gittiklerini söyledi. Binici, AKP iktidarını, halkın iradesiyle seçilmiş bazı BDP, CHP ve MHP milletvekillerini hapiste tutarak halkın iradesini hiçe saydığı gerekçesiyle eleştirdi.


Amerika’nın Sesi Kürtçe Yayın Bölümü’nden Mutlu Çiviroğlu’nun BDP Şanlıurfa milletvekili İbrahim Binici’yle yaptığı söyleşinin özetini aşağıdaki ses dosyasından dinleyebilirsiniz.

lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:00 0:00
Linki indirmek için

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Meclis Genel Kurulu'nu olağanüstü toplantıya çağırması üzerine bugün Genel Kurul, Meclis Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında toplantıda yapılan yoklamada toplantı yeter sayısı bulunamadığı için Yakut, 1 Ekim 2012'de toplanmak üzere birleşimi kapattı.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG