Erişilebilirlik

Bingazi'nin Uluslararası Havaalanı Yeniden Faaliyette


Benina Havaalanı çatışmalarda büyük zarar görmüştü
Benina Havaalanı çatışmalarda büyük zarar görmüştü

Libya’da çatışmalar nedeniyle üç yıldır kapalı olan Bingazi şehrindeki uluslararası havaalanı, yüksek güvenlik önlemleri altında ticari uçuşlara açıldı.

Benina Havaalanı’ndan ilk uçuşlar başkent Trablus, güneydoğu şehri Kufra ve Ürdün’ün başkenti Amman’a düzenlendi. Bunun dışında İstanbul, Tunus, İskenderiye ve Zintan şehirleriyle de karşılıklı uçuşlar kondu.

Geçen aylarda bazı resmi uçaklar ve kargo uçakları Benina’dan kalkmaya başlamıştı. Çatışmalar boyunca Benina’daki askeri havaalanı da kullanımdaydı.

Yeni başlatılan ticari uçuşlar devlete ait Libya Havayolları ve Afrikiye Havayolları tarafından yönetiliyor.

Daha önce Bingazi’nin dört saat doğusundaki Labrak Havaalanı’nı kullanmak zorunda kalan yolcular ve çalışanlar da açılıştan memnun.

Libya’nın en büyük ikinci şehri Bingazi’de çatışmalar 2014’ün yaz aylarında alevlenmişti.Kaddafi döneminde Libya ordusunda Kara Kuvvetleri Komutanı olarak görev yapan Halife Hafter’e bağlı birlikler, İslamcılar ve diğer muhaliflere karşı askeri operasyon başlatmıştı.

Şu anda Libya Ulusal Ordusu’nun başında olan Hafter, Temmuz başında Bingazi’nin teröristlerden temizlendiğini söyleyerek zafer ilan etmişti.

Başkent Trablus’taki uluslararası havaalanı ise 2014’te çatışmalarda ağır hasar aldı. Uçuşlar halen daha küçük olan Mitiga Havaalanı’ndan düzenleniyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG