Erişilebilirlik

Bingazi Zanlısı Hakim Önüne Çıktı


2012’de Amerika’nın Bingazi’deki konsolosluğuna yapılan saldırının zanlısı olarak yakalanan militan, Washington’da hakim karşısına çıktı. Zanlının tutuklu olarak kalmasına karar verildi.

Mustafa El-İmam, ‘federal bir tesise saldırarak adam öldürme’ ve ‘ölüme yol açan teröristlere maddi yardım sağlama’ suçlarından yargılanıyor.

11 Eylül 2012’de Bingazi’deki diplomatik konuta saldıran İslamcı militanlar, Büyükelçi Christopher Stevens dahil 4 Amerikalı’yı öldürmüşlerdi.

Başkan Trump geçen hafta El İman’ın yakalandığını açıkladı. Beyaz Saray açıklamasında Trump, ‘Bu çirkin saldırıyı yapanları bulup adalete teslim etmeye yorulmadan devam edeceğiz’ dedi.

Saldırı sonrası Kongre’de pek çok soruşturma başlatılmış ve komisyonlarda dönemin Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve diğer yetkililerin ihmalleri olup olmadığı konusunda ifade verme oturumları düzenlenmişti.

Cumhuriyetçiler’in liderliğinde yapılan soruşturmalarda, Clinton ve Dışişleri Bakanlığı’nın hatası veya ihmalkarlığı olup olmadığı konusunda herhangi somut bir kanıt bulunamamıştı.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG