Erişilebilirlik

ABD Konsolosluğuna Saldırı Güvenlik Boşluğundan Kaynaklandı


Dışişleri Bakanı Clinton Bingazi'deki saldırıdan sonra riskli bölgelerde güvenlik önlemlerini arttırmak için çalışmalara başlandığını söyledi

11 Eylül’de Bingazi’deki Amerikan konsolosluğuna düzenlenen ve büyükelçi Christopher Stevens dahil dört Amerikalı elçilik personelinin ölümüyle sonuçlanan saldırıyı soruşturan bağımsız komisyon, güvenlikte ciddi eksiklikler olduğu sonucuna vardı.

Komisyon, Dışişleri Bakanlığı’ndaki iki dairede üst düzey sistematik başarısızlıklar ve yönetimdeki eksikliklerin güvenlikte ciddi gedikler açtığını, bu nedenle Bingazi’deki konsolosluğa düzenlenen terör saldırısına yeterli yanıtın verilemediğini bildiriyor.

Komisyon ayrıca saldırı sırasında Bingazi’deki konsoloslukta bulunan güvenlik görevlisi sayısının, Libya’daki diplomatların üst üste ek eleman talep etmesine rağmen yetersiz olduğu sonucuna vardı.

Komisyon üyelerinden emekli büyükelçi Thomas Pickering ve eski Genelkurmay Başkanı Oramiral Mike Mullen bugün, Temsilciler Meclisi ve Senato dış ilişkiler komisyonlarındaki kapalı oturumda, elde edilen bulgulara ilişkin açıklama yapacak.

Öte yandan Dışişleri Bakanı Hillary Clinton komisyonun önerilerini kısa süre içinde tam olarak yerine getirmek için gereken adımları attığını söyledi.

Komisyonun önerileri arasında riskli bölgelerdeki geçici tesis ve binalarda güvenliği arttırmak ve bu bölgelerde görev yapanların görev sürelerinin uzatılması bulunuyor.

Komisyon, raporunda, Bingazi’deki personelin, geçici olması nedeniyle yeterli kurumsal bilgiye sahip olmadığı belirtildi.

Bakan Clinton, özellikle riskli bölgelerde güvenlik durumunun gözden geçirilmesi için girişim başlattığını, Dışişleri Bakanlığı’nın ek güvenlik personeli alımına ve eğitimine başladığını söyledi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG