Erişilebilirlik

Binali Yıldırım: 'Kaybeden Yok'


Başbakan Binali Yıldırım referendum ile ilgili resmi olmayan sonuçlar belli olduktan sonra yaptığı konuşmada zafer ilan etti.

Yıldırım, resmi olmayan sonuçlara göre sandıktan ‘evet’ çıktı dedi.

Referandumda sandıktan resmi olmayan sonuçlara göre Evet çıkması sonrası Ankara’daki Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezi’nde beklenen balkon konuşmasını partinin genel başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım yaptı.

Binali Yıldırım: 'Kaybeden Yok'
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:15:53 0:00

​Yıldırım, “Bilmeyen öğrensin, kardeşiz, tek vücut, tek milletiz” sözleriyle başladığı konuşmasında Hayır ve Evet oylarının birbirine yakınlığı nedeniyle, kendi cephesine oy vermeyen karşı tarafı kapsayıcı ve kucaklayıcı mesajlar verip vermeyeceği merak ediliyordu. Öyle de oldu. Binali Yıldırım ‘Evet diyen, hayır diyen bütün vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Biz biriz, beraberiz, biz birlikte Türkiye’yiz’ dedi dayanışma, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Bizim nezdimizde öteki yoktur beriki yoktur diyen Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti: ‘Kimsenin kalbi kırık olmasın kimse mahsun olmasın, birlik ve beraberliğimizi gözümüz gibi koruyacağız. Demokrasinin güzelliği budur.’

  • 16x9 Image

    Mehtap Çolak Yılmaz

    Mehtap Çolak Yılmaz, 1997 yılında Star Haber’de başladığı televizyon haberciliğine, 2000 yılında ATV Haber’le devam etti. Avrupa ve Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde haber takip etti, söyleşiler ve canlı yayınlar yaptı. 2003 yılında iki ay boyunca Irak’ın işgalini Bağdat ve Kuzey Irak’tan takip etti. 2005 yılında  ATV Haber Washington Temsilcisi olarak mesleğine Amerika’da devam eden Yılmaz, 2012 yılından bu yana da Amerika’nın Sesi’nde çalışıyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG