Erişilebilirlik

Bill Clinton Katrina'nın 10. Yıldönümünde Konuştu


Bill Clinton
Bill Clinton

Eski Başkan Bill Clinton, Katrina Kasırgası’nın New Orleans kentini yerle bir etmesinin 10’uncu yıldönümünde düzenlenen anma etkinliklerine katıldı.

Clinton törende yaptığı konuşmada, New Orleanslılar’ın Katrina Kasırgası’nın yarattığı yıkımdan sonraki toparlanma başarısıyla gurur duyması gerektiğini, ancak bundan böyle bölge halkının gelir, eğitim ve sağlık alanındaki eşitsizliklere odaklanması gerektiğini söyledi.

Felaketin onuncu yıldönümünde New Orleans ve Amerika’nın Meksika Körfezi kıyılarında kilise çanları çaldı. Kentin önde gelenleri törene katılırken, ölen 1800 kişi anıldı.

Amerika’nın son yıllarda yaşadığı en büyük doğal afet olan Katrina Kasırgası aynı zamanda 150 milyar dolarlık hasara yol açtı. Kenti terk eden çok sayıda kişi bir daha geri dönmedi. Deniz seviyesinin altındaki kenti koruyan setlerin çökmesi sonucu kentin yüzde 80’i sular altında kalmıştı.

Başkan Barack Barack Obama ve dönemin başkanı George Bush, kentin o dönemden bu yana geçirdiği toparlanma sürecini ve halkın direncini övdü. O dönem felakete geç tepki vermekle eleştirilen Bush, eşi Laura’yla birlikte cuma günü kenti ziyaret etti.

Başkan Obama da kenti perşembe günü ziyaret etmişti.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG