Erişilebilirlik

60 Yaş Üstü İzmirliler Dans Yeteneklerini Sergiledi 


İZMİR- 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası’nı kutlamak amacıyla Karşıyaka Belediyesi’nin düzenlediği İleri Yaş Etkinlikleri kapsamında, 60 yaş ve üzerindeki İzmirliler zeybek, vals, tango gibi birçok dansta yeteneklerini sergiledi.

“Bilge Çınarlar” Dans Yeteneklerini Sergiledi 
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:52 0:00

Karşıyaka Çarşısı’ndaki etkinlik, oluşturulan kortejin bando eşliğinde yürüyüşüyle başladı. 60 yaş üzeri Karşıyakalılar’ın sosyalleşme ve hobilerini gerçekleştirme fırsatı bulduğu belediyeye bağlı Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi kursiyerleri yürüyüşte yerini aldı. Karşıyaka Belediyesi tarafından sağlıklı, başarılı ve aktif yaşlanmayı, hayat boyu öğrenmenin ileri yaşa denk gelen dönemini uygun eğitim öğretim programlarıyla desteklemek için faaliyete geçirilen “3. Yaş Üniversitesi” öğrencileri de yürüyüşe katıldı. Kortejdekiler bandonun ezgileriyle dans ederek Hergele Meydanı’na kadar yürüdü.

Yürüyüşün sonunda Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi kursiyerleri hazırladıkları dans gösterisini sundu. Zeybek, vals, tango gibi çeşitli dansların sergilendiği gösteri Karşıyakalılar'dan yoğun alkış aldı. “Bilge çınarlar” ileri yaşta olmalarına rağmen kıvrak dans hareketleriyle gençlere de taş çıkardı.

“Önce sağlıklı beslenme ve sağlıklı uyku şart”

Gösteride yer alan emekli öğretmen Sevim Cengiz, sağlıklı yaş almanın formülünü şöyle açıkladı: “Daha sağlıklı, daha dinç, daha mutlu, geleceğe yaş almamış gibi bakmak için buradayız. Ben öğretmen okulundan mezun olduğumdan beri sürekli sabah sporum var. Aynı zamanda pilates öğretmeniyim. Haftada üç gün pilates yapıyorum. Bu arada Karşıyaka’nın Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu'nda sabah 9’da spor programı var, hepsine katılıyorum. Önce sağlıklı beslenme ve sağlıklı uyku şart. Doğru dostlarla, doğru yerlerde hizmet almak. Boş kalmıyorum. Bilge Çınarlar’ın her türlü etkinliğine katılıyorum. Sporlarına katılıyorum. Ama en güzeli de güzel dostlar, gülen bir yüz, herkese samimiyetinizi en doğru şekilde iletebilmek.”

Cengiz bulunduğu yaşı çok mutlu geçirdiğini de kaydetti: “Hem de nasıl mutluyum. ‘Önce ben’ çünkü hayatta. Ben hayatta kaldığım sürece sizi seveceğim, çevreyi seveceğim, kendimi seveceğim ve topluma da hizmet vereceğim.”

“İleriye baksınlar, geriye hiç bakmasınlar”

Etkinlikte dans eden 67 yaşındaki emekli memur Tarık Coşkun ise mutluluğunu, “İçten gelen bir duygu, yaratılış ve ileri bakış açısı” şeklinde açıkladı. Coşkun, “Ben hem çalıştım hem sosyal faaliyetleri birarada götürdüm. Spordan hiç kopmadım. Çok güzel de tenis oynarım. Tango da var, yedi yörenin yedi oyunu da var. Çok mutluyum. Herkese de, her arkadaşa da öneririm. Onlara kahvelerden çıkmalarını ve sosyal hayatın içine girmelerini öneririm. Gençler gençken spora başlasın. Hayatı, sporu ve okumayı birarada götürsün. Avrupalılar gibi. İleriye baksınlar. Geriye hiç bakmasınlar” dedi.

STÜDYO VOA

Antony Blinken ve Hakan Fidan Riyad’da Gazze’yi görüştü – 29 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:49 0:00
XS
SM
MD
LG