Erişilebilirlik

''Biden'ın Semptomları Neredeyse Tamamen Düzeldi''


Başkan Joe Biden'ın doktoru Kevin O'Connor, geçen haftaki pozitif test sonucunun ardından Başkan'ın COVID-19 semptomlarının iyice azaldığını bildirdi.

Doktoru, Biden'ın sağlık durumu hakkında her gün Beyaz Saray tarafından da yayınlanan bilgi notları paylaşıyor. Son notunda Doktor O'Connor, Başkan'ın şu anda burun akıntısının az kaldığını ve çok az ses bozukluğunun olduğunu; nabzı, tansiyonu, solunum hızı ve ateşinin normal olduğunu bildirdi.

Haftasonunda doktoru Biden'ın öksürüğünün ve kas ağrılarının azaldığını ve nefes darlığı çekmediğini kaydetmişti.

Doktoru son açılamasında Biden'ın akciğerlerinin temiz olduğunu ve tedaviye olumlu yanıt verdiğini belirtti, ancak BA.5 varyantının çok bulaşıcı olması nedeniyle Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin (CDC) tavsiyesi doğrultusunda başkanın izolasyonunun devam edeceğini ekledi.

Biden'ın Perşembe günkü COVID-19 testi pozitif çıkmıştı.

Başkan'ın hastalığı boyunca çalışmaya devam ettiği belirtilmiş, Beyaz Saray, Başkan'ın çalışma masasından bir resmini ve Amerikan halkına ''iyi olduğu'', ''kaygılanmamaları'' mesajını verdiği bir videosunu yayınlamıştı. Başkan Cuma günü Beyaz Saray çalışanlarıyla sanal toplantılara katılmıştı.

Başkan'ın haftasonunda kamuya açık etkinliği yoktu. Hafta başındaki seyahat planları da iptal edildi.

Bugünün ilerleyen saatlerinde Biden, yarı iletken endüstrisinin desteklenmesi için yönetiminin son hamlesi kapsamında üst düzey yöneticiler ve iş sektörünün liderleriyle biraraya gelecek.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG