Erişilebilirlik

Biden’ın Seçim Zaferi Kutlanıyor


ABD’de Demokrat Partili Joe Biden’ın başkanlığa seçilmesi kutlanıyor. Biden’ın resmi olmayan sonuçlara göre Amerika’nın 46’ıncı başkanlığına seçildiğinin ilan edilmesinin ardından ülke genelinde kutlamalar yapılıyor.

Başkent Washington'da Beyaz Saray önünde toplanan yüzlerce kişi ellerinde taşıdıkları Biden – Harris pankartları ve Amerikan bayraklarıyla sevinç gösterileri yapıyor.

New York’ta ise Biden’ın seçildiğinin açıklanmasının ardından neredeyse her sokakta sevinç gösterileri yapılıyor. Manhattan’da araçlar korna çalarak konvoylar oluşturuyor. Kentin çeşitli meydan ve parklarında toplanan Demokrat Partililer şampanyalar patlatarak Biden’ın seçim zaferini çılgınca kutluyor. New York’taki kutlamalara araçlar da korna sesleriyle eşlik ediyor.

New York’ta sokaklarında yapılan kutlamalara evlerinden destek geliyor. New Yorklular kutlamalara evlerinden çaldıkları düdükler ve alkışlarla eşlik ediyor. Biden’ın başkanlığa seçildiğinin açıklanmasının ardından kentin ünlü Times Meydanı'nda on binler toplandı.

ABD’nin metropol kentlerinde yaşayan binlerce kişi Biden’ın başkanlığını kutlamak için sokaklara döküldü. Los Angeles, Detroit, Chicago, Miami, San Francisco, Atlanta, Philadelphia, Boston gibi büyük kentlerin çeşitli merkezlerinde toplanan binlerce kişi Biden’ın başkalığa seçilmesini kutluyor.

ABD’nin 46’ınca başkanlığına seçilen Joe Biden’ın yere saatle 20:00’de bir teşekkür konuşması yapması bekleniyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG