Erişilebilirlik

Biden'ın COVID-19 Semptomlarında İyileşme


Başkan Joe Biden'ın dün COVID-19'a yakalandığı ve hastalığın hafif seyrettiğinin açıklanmasının ardından bugün doktoru kamuoyuyla Başkan'ın son durumuyla ilgili gelişmeleri paylaştı.

Beyaz Saray doktoru Kevin O'Connor, Biden'ın PAXLOVID tedavisinin ilk gününü dün tamamladığını ve semptomlarında iyileşme kaydedildiğini belirtti.

Başkan'ın ateşinin 37,4 santigrat dereceye çıkmasının ardından parasetamole (Tylenol) olumlu yanıt verdiği ve ateşinin normale döndüğünü kaydeden doktor, burun akıntısı ve yorgunluk belirtilerinin devam ettiğini, bunlara ara ara gelen yaş öksürüğün eklendiğini söyledi. Başkan'ın sesinin bugün daha boğuklaştığı belirtilen açıklamada nabzının, tansiyonunun, solunum hızının, oksijen satürasyonunun tamamen normal olduğu kaydedildi.

Başkan'ın tedaviyi iyi yanıt verdiğini belirten doktoru, PAXLOVID kullanmaya devam edeceklerini kaydetti. Semptomlarının ağızdan sıvı alımı, parasetamol (Tylenol) ve ihtiyaç duyması halinde kullandığı albuterol sprey ile tedavi edileceğini bildirdi.

Biden'ın normalde kullandığı kan pıhtılaşması ve kolesterol ilaçlarının tedavi süresince durdurulduğu belirtilen açıklamada bu süreçte alternatif bir kan sulandırıcı olarak düşük doz Aspirin kullanacağı belirtildi.

Doktor O'Connor Başkan'ın aşı dozlarının tam olduğunu ve iki doz da takviye aşı olduğunu hatırlatarak, maksimum koruma düzeyindeki herkes gibi tedaviye olumlu yanıt vermesini beklediklerini söyledi. Şu ana kadar hastalığın seyrinde bu ilk tahminin değişmesine neden olacak herhangi bir gelişme olmadığını belirtti. Doktoru, Başkan'ın Beyaz Saray'daki izolasyonunun Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin (CDC) tavsiyesine uygun devam edeceğini ekledi.

Biden Beyaz Saray'daki bir toplantıya görüntülü bağlandı

Biden Beyaz Saray'da ekonomi danışmanlarıyla yapılan bir toplantıya görüntülü bağlandı. Akaryakıt fiyatlarını düşürme çabalarının ele alındığı toplantıya hitap eden Biden, dinç ve keyifli bir görüntü verdi ancak sesinin kalınlaştığı ve ara ara öksürdüğü gözlendi.

Biden, "Kendimi göründüğümden çok daha iyi hissediyorum" dedi.

Başkan Biden'ın COVID-19'a yakalandığı dün yapılan rutin taramalar sırasında ortaya çıkmıştı. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada durumunun hafif olduğu, izolasyon altında olduğu ve çalışmaya devam ettiği belirtilmişti.

Başkan Biden da gün içinde hem çalışırken çekilmiş bir fotoğrafıyla birlikte Twitter'dan mesaj paylaşmış, hem de Beyaz Saray dışında video ile halka seslenerek ''kendisini iyi hissettiğini'' söylemişti.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG