Erişilebilirlik

Biden Yeniden COVID-19 Pozitif


ABD Başkanı Joe Biden'ın karantinası Çarşamba günü sona ermişti.
ABD Başkanı Joe Biden'ın karantinası Çarşamba günü sona ermişti.

ABD Başkanı Joe Biden’ın COVID-19 test sonucunun yeniden pozitif çıktığı açıklandı. Biden, geçen hafta COVID testinin pozitif çıkması ve bazı semptomlar göstermesi üzerine karantinaya girmiş Çarşamba günü karantina süresi sona ermişti.

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden’ın bugün yapılan COVID-19 testinin yeniden pozitife döndüğü belirtildi. Açıklamada Biden’ın şu aşamada herhangi bir semptom göstermediği ancak testinin pozitif çıkması nedeniyle yeniden karantinaya gireceği belirtildi.

ABD Başkanı Joe Biden da COVID-19 testinin yeniden pozitife döndüğünü Twitter hesabından yaptığı açıklamayla duyurdu. Biden mesajında "Arkadaşlar bugün yeniden COVID testim pozitif çıktı. Bu çok az sayıda kişiye olan bir durum. Hiçbir semptomum yok ama çevremdeki insanların güvenliği için karantinaya gireceğim. Halen çalışıyorum ve yakında yeniden aranızda olacağım" ifadelerini kullandı.


Biden, karantinasının bitmesinin ardından Çarşamba günü kameralar karşısına geçmiş ve halka COVID-19 hatırlatma dozu aşısını olması çağrısında bulunmuştu. Biden’ın bir hafta önce yine Çarşamba günü COVID-19 salgınına yakalandığı açıklanmıştı.

Doktorlar Biden’ın tedavi süresince kendisine Paxlovid adlı ilacın verildiğini açıklamıştı.

STÜDYO VOA

Blinken: ''İsrail'in Refah'ta sivilleri korumaya yönelik inandırıcı bir planı yok'' - 13 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:19 0:00
XS
SM
MD
LG