Erişilebilirlik

Biden ve Yıldırım Telefonda Görüştü


Başbakan Binali Yıldırım ve ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Türkiye'deki darbe girişimi hakkında telefon görüşmesi yaptı.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, görüşmede Biden Türkiye ile Amerika arasındaki stratejik ilişkinin önemini bir kez daha teyit ederken, Türkiye'nin demokratik yoldan seçilmiş sivil hükümetine karşı darbe girişimini ABD olarak güçlü şekilde kınadıklarını yineledi.

Biden, Türk demokrasisine olan kararlı desteğini ifade etti ve Türk halkının demokratik kurumlara olan bağlılığını övdü.

Başkan Yardımcısı Biden, darbe girişiminin sorumlularını ortaya çıkarmaya dönük soruşturmaların, demokratik kurumlara ve hukukun üstünlüğüne yönelik kamu güvenini pekiştirici bir tarzda yapılması çağrısında bulundu.

Amerika'nın, darbe girişimiyle ilgili soruşturmada Türk yetkililere yardıma hazır olduğunu vurgulayan Biden, Amerikalı hukuk uzmanlarının bu konuda Türk muhataplarıyla birlikte çalışabileceğini belirtti.

İki lider görüşmede ayrıca, IŞİD'le mücadele koalisyonunda devam eden işbirliğinin daha da güçlendirilmesi yollarını konuştu.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG