Erişilebilirlik

Biden ve Erdoğan IŞİD’le Mücadeleyi Görüştü


Başkan Yardımcısı Joseph Biden
Başkan Yardımcısı Joseph Biden

Beyaz Saray’dan telefon görüşmesiyle ilgili olarak yapılan açıklamada, “İki lider, IŞİD’i güçsüzleştirip yok etmek ve bölgede güvenlik ve istikrarı yeniden tesis etmek için Amerika ve Türkiye’nin birlikte çalışabileceği yolları ele aldı” denildi

Başkan Yardımcısı Joseph Biden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la IŞİD’le mücadele konusunu görüştü.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Biden’ın Erdoğan’la 25 Eylül’de New York’ta BM Genel Kurul toplantıları sırasında yaptığı görüşmenin devamı niteliğinde bir telefon görüşmesi yaptığı bildirildi. Açıklamada, “İki lider, IŞİD’i yıpratıp yok etmek ve bölgede güvenlik ve istikrarı yeniden tesis etmek için Amerika ve Türkiye’nin birlikte çalışabileceği yolları ele aldı” denildi.

Tezkere kararı da kutlandı

Beyaz Saray, ayrıca Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Irak ve Suriye tezkeresini kutlayan bir mesaj yayınladı. Mesajda, “Amerika, Türk Parlamentosu’nun ezici çoğunlukla IŞİD’i Türkiye’nin ulusal güvenliğine tehdit olarak gören ve Irak ve Suriye’de IŞİD’e karşı askeri operasyon yetkisi veren oylamasını memnunlukla karşılıyor” denildi.

Açıklamada, “IŞİD’le mücadelede büyüyen koalisyonda Türkiye’nin kendine has yetilerini de kullanmak amacıyla birlikte yakından çalışmayı umuyoruz” denildi.

Beyaz Saray ayrıca Avustralya ve Danimarka hükümetlerinin IŞİD’e karşı hava saldırılarına katılmak amacıyla savaş uçağı gönderme kararlarını da kutladı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG