Erişilebilirlik

Biden: ''Salgını Ciddiye Almak Önemli''


Demokrat Parti’nin Başkan adayı Joe Biden, Başkan Donald Trump'ın Corona virüsüne yakalanmasının salgının ciddiye alınmasının önemini ortaya koyduğunu söyledi. Biden, ‘‘sert’’ görünmektense Amerikalılar’a maske takmalarını söylemenin daha önemli olduğunu belirtti.

Biden, Başkan’ın Corona virüsüne yakalandığı haberinin alınmasının ardından yaptırdığı iki testin de negatif çıkmasından sonra seçimler için kilit eyaletlerden biri olan Michigan’a gitti.

Biden daha önceki konuşmaları sırasında kürsüye gittiğinde maskesini çıkartırken bu kez konuşması boyunca da maskeliydi.

Biden, Amerikalılar’a bilim adamlarının tavsiyelerini dinlemeleri, ellerini sık sık yıkamaları ve iki metre mesafe kuralına uymaları çağrısı yaptı.

Biden, Trump için ''Vatansever olmak 'sert' olmak değildir, üzerine düşeni yapmaktır'' dedi.

Biden’ın seçim kampanyasından bir yetkiliyse Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada Başkan’ın Corona virüsü salgınını idare etme biçimini eleştiren negatif reklamların geri çekilmesinin planlandığını söyledi.

Eski Demokrat Başkan Barack Obama da Başkan Trump ve First Lady Melania’ya geçmiş olsun dileklerini iletti. Obama ‘‘Büyük bir siyasi mücadelenin ortasında olsak da ABD Başkanı’na ve First Lady’ye en iyi dileklerimizi iletiyoruz’’ dedi.

Biden ve eşinin Corona testi negatif

29 Eylül'deki tartışma programında Başkan Trump ile aynı sahneyi paylaşan Demokrat Başkan Adayı Joe Biden ve eşi Jill Biden’ın Corona virüsü testlerinin negatif çıktığı açıklandı.

Bu sonuç üzerine Biden kampanya çalışmalarını sürdürme kararı aldı.

Biden Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Jill ve benim COVID testinden negatif çıktığımızı haber vermekten mutluluk duyuyorum. İlgi dolu mesajlarınız için herkese çok teşekkür ederiz. Umarım bu herkes için bir hatırlatıcı vazifesi görür: Maske takın, sosyal mesafeyi koruyun ve ellerinizi yıkayın” diye yazdı.

“Başkan ve ailesi için dua ediyoruz”

Joe Biden daha önce paylaştığı bir mesajında da eşi Jill Biden’la birlikte, 3 Kasım seçimlerindeki rakibi Başkan Donald Trump’a geçmiş olsun dileğinde bulundu. Trump ve eşi Melania Trump için acil şifalar dileyen Biden, “Başkan ve ailesinin sağlığı ve güvenliği için dua ediyoruz” ifadesini kullandı.

Biden geçen Salı günü Başkan Trump’la birlikte ilk televizyon tartışmasına çıkmıştı. Sosyal mesafe kurallarına uygun olarak kurulan sahnede iki aday yan yana gelmemiş ve el sıkışmamıştı.

Bu arada Biden’ın başkan yardımcısı adayı Kamala Harris’in de testinin negatif çıktığı belirtildi. Kamala Harris ile Mike Pence’in karşı karşıya geleceği 7 Ekim’deki tartışma programının akıbeti ise henüz belirsiz.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG