Erişilebilirlik

Biden:"Suriye Operasyonunda IŞİD Lideri Öldürüldü" 


ABD Başkanı Joe Biden, ABD özel kuvvetlerine bağlı terörle mücadele ekiplerinin Perşembe günü Suriye'nin kuzeybatısında bir baskın operasyonu düzenlediğini ve bugün operasyonla ilgili açıklamalarda bulunacağını söyledi.

Biden yaptığı açıklamada, "Ordumuzun beceri ve cesareti sayesinde, IŞİD lideri Ebu İbrahim el-Haşimi el-Kureyşi’yi etkisiz hale getirdik. Tüm Amerikalılar operasyondan güvenli bir şekilde döndüler" dedi.

Reuters haber ajansına konu hakkında bilgi veren bir ABD’li yetkili, El-Kureyşi'nin baskın sırasında bomba patlatarak kendisini ve ailesini öldürdüğünü söyledi.

ABD Özel Kuvvetleri, Suriye’nin kuzeybatısında Türkiye sınırına yakın bir bölgede terör gruplarına karşı bir operasyon düzenlemiş, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) tarafından yapılan açıklamada operasyonun başarılı geçtiği ve herhangi bir kayıp olmadığı belirtilmişti.

Suriye Sivil Savunma grubu, yaptığı açıklamada, operasyonda 6'sı çocuk 13 kişinin öldüğünü açıkladı.

Suriye’nin kuzeybatısında Atme kasabasındaki grupların Suriye hükümet güçleriyle girdikleri çatışmalarda sivil kayıplar olduğu haber veriliyordu. Bölgeye ABD askerlerinin düzenlediği operasyonda, El Kaide bağlantılı cihatçı grupların hedef alındığı belirtiliyor.

Bu arada operasyon sırasında bir Amerikan helikopterinin zorunlu iniş yaptığı bildirildi. VOA Pentagon muhabirinin sorularını yanıtlayan Amerikalı bir yetkili, operasyon sırasında helikopterin teknik bir sorun yaşadığını ve güvenli bir şekilde yere indiğini söyledi. Yetkili, helikopterin geri uçamayacağı için havadan fırlatılan mühimmatla vurulduğunu belirtti.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG