Erişilebilirlik

Biden: 'IŞİD'de Moral Kaybı Var'


Başkan Yardımcısı Joe Biden
Başkan Yardımcısı Joe Biden

Başkan Yardımcısı Joe Biden, Irak’ta IŞİD’le mücadelenin İran ve bölgesel müttefiklerinin müdahalesi yüzünden yavaşladığı yönündeki eleştirileri reddetti.

Washington’daki Ulusal Savunma Üniversitesi’nde konuşan Biden, tam tersine IŞİD’le mücadelenin ivme kazandığını savundu.

Irak Başbakanı Haydar el Abadi, gelecek hafta başta Başkan Barack Obama’yla görüşme olmak üzere Washington’da resmi temaslarda bulunacak.

El Abadi’nin ziyareti öncesinde bir değerlendirme yapan Biden, binlerce IŞİD savaşçısının etkisiz hale getirildiğini, örgütün yeni savaşçı kazanım ve manevra kabiliyetlerinin zayıflatıldığını söyledi. IŞİD’in malzeme yollarının kapandığını, silahlarının, kontrol noktalarının, mevzilerinin, bomba yapım imalathanelerinin ve sığınaklarının imha edildiğini kaydeden Biden, örgüt içinde moral kaybı olduğu yönünde haberler alındığını, hatta bazı IŞİD militanlarının savaşmayı bile reddettiğini belirtti.

Bununla birlikte daha IŞİD’le mücadelede uzun bir yol bulunduğunun altını çizen Başkan Yardımcısı Biden, “Tamamen pembe bir tablo çizmek istemiyorum, ama IŞİD’in yenilmezlik kalkanı delindi. Önemli olan da bu” diye konuştu.

Joe Biden ayrıca kendilerine İslam Devleti adını veren militanların, tam tersine Irak’taki Sünni, Şii ve Kürtler’i birleştirdiğini söyledi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG