Erişilebilirlik

Beyzbol Sahasında Siyasi Barış Mesajı


Beyzbol Sahasında Siyasi Barış Mesajı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:58 0:00

Demokrat ve Cumhuriyetçi Kongre üyeleri, Cumhuriyetçiler’in yıllık geleneksel beyzbol maçına hazırlandıkları sırada yapılan silahlı saldırıdan bir gün sonra yardım için düzenlenen maçı gerçeleştirdi.

Siyasete bir geceliğine ara veren Demokratlar ve Cumhuriyetçiler arasındaki kutuplaşma beyzbol sahasında bir süre için unutuldu. Dostça rekabet, maçtan önce silahlı saldırıda yaralanan Cumhuriyetçi Steve Scalise ve diğer 4 kişi için saygıya dönüştü.

Bir dakikalık saygı duruşu sonrası Scalise’nin Demokrat Partili meslektaşı Steny Hoyer, maçın net bir mesaj gönderdiğini söyledi: “Görüyorsunuz bir şiddet eylemi hayatımızı yaşama konusundaki cesaretimizi kırmayacak.”

Yoğun güvenlik önlemleri izleyicilerin tribünleri doldurmasını engellemedi. Maçı rekor sayıda kişi izledi.

Birçokları, Scalise’nin eyalet takımının renkleri olan sarı ve mor renkte giyindi.

Tribünlerdekiler de izledikleri maçtan memnundu: “Bir araya gelmek herkes için iyi. İyi insanlar ve iyi niyet umarım kötüyü yenecek.”

Sürekli çekişmeli siyasi tartışmalara rağmen Washington’un yıllardır devam eden geleneği her zaman Kongre üyelerini biraraya getiriyor.

Maç umut için birçok seçenek de sundu.

Cumhuriyetçi Kongre üyesi Mark Sanford saldırının dönüm noktası olup olmayacağını merak ettiğini söyledi: “Uygar ve açık toplum olabilmek için birbirimize bağlanmalıyız. Biriyle yüzde yüz farklı düşünüyor olabilirim ama ondan nefret etmem gerekmez.”

Cumhuriyetçiler ve Demokratlar arasındaki beyzbol maçı sahadaki herkese ülke ileriye doğru giderken birliktelik ruhu veren durdurulamayacak bir yaz klasiği sayılıyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG