Erişilebilirlik

Beyoğlu Saldırganı IŞİD Üyesi


İçişleri Bakanı Efkan Ala, Beyoğlu saldırganının IŞİD ile bağlantısı olan militan olduğunu açıkladı. Ala, saldırganın 1992 doğumlu Türk vatandaşı Mehmet Öztürk olduğunu da belirtti. Öztürk’ün hiçbir suç kaydı olmadığını söyleyen Ala, olayla ilgili 4 kişinin de yakalandığını kaydetti.

Cumartesi günkü saldırıda Öztürk dahil 5 kişi yaşamını yitirmişti. 4’ü ağır 12 kişi yaralı. Ölenler arasında iki Amerikalı-İsrailli, bir diğer İsrailli ve bir İranlı bulunuyor.

Türkiye’nin terörizmle mücadelesinde kararlı olduğunun mesajını veren Ala, bununla birlikte inthar saldırılarını önlemenin zor olduğunu kaydetti.

Ala, "bir daha olmaması için çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

Ala, Nevruz sürecinde 120 bin polis ile 80 bin askerin görev başında olacağını ve bin polis kontrol noktasının oluşturulduğunu da vurguladı.

Bu arada Pazar günü yüzlerce kişi saldırının gerçekleştiği bölgeye çiçekler bıraktı, "sokaklardayız, sizlerden korkmuyoruz" yazıları dikkat çekti. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da saldırının gerçekleştiği bölgeye ailesiyle gelerek alana çiçekler bıraktı.

  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG