Erişilebilirlik

Beyoğlu Sokaklarında Müzik Susmuyor


Beyoğlu Sokaklarında Müzik Susmuyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:10 0:00

Taksim İstiklal Caddesi dünyanın dört bir yanından binlerce kişinin buluşma noktası konumunda.

Her gün yerli ve yabancı binlerce kişinin geçtiği İstiklal Caddesi’nde çeşitli dilleri, yüzleri ve kültürleri görmek mümkün. Hal böyle olunca bu çeşitliliğin müziğe yansıması ve her köşeden yükselen farklı bir ezgiler de İstiklal sokaklarının artık bir vazgeçilmezi halinde.

Karadeniz ezgilerinden Kürtçe şarkılara, İngilizce müziklerden Arapça tınılara her türden müziğin kulakların pasını sildiği İstiklal Caddesi’ndeki müzisyenlerin her birinin farklı bir amacı ve hayat hikayesi var.

Kimi Suriye’deki savaştan kaçarak Türkiye’ye gelmiş, kimi iş bulamadığı için para kazanmaya çalışan, kimi ise emekli olduktan sonra müzisyenlik yapmaya karar vermiş onlarca sokak müzisyenini birada gördüğümüz İstiklal Caddesi’nin her bir köşesinden kemençe, tambur, kanun, gitar ve daha birçok enstrümanın sesi yükseliyor.

Taksim İstiklal Caddesi’nde Kürtçe ve Türkçe şarkılar söyleyerek hayatını idame ettirimeye çalışan Nurullah Aydın’a göre, Türkiye’de en güzel sokak müzisyenliği yapılacak yer İstiklal Caddesi. Birçok yerde müzisyenlik yaptığını belirten Aydın, İstiklal’den değişik milletlerden her gün binlerce insanın geçtiğini, bu yüzden de burada müzik yapmanın kendisine ayrı bir keyif verdiğini söyledi.

Iraklı Jeff Ali, ülkesinde diş doktoru olduğunu ancak Türkiye geldikten sonra iş bulamadığı için İstiklal Caddesi’nde sokak müzisyenliği yapmaya başladığını anlattı. Aynı zamanda müzisyen olduğunu belirten Ali, ileride kendi işini yapmak istediğini belirtti. Türk arkadaşlarının kendisine İstiklal’de müzik yapmayı önerdiğini, buradan her gün çok sayıda insan geçtiği için kendisine faydalı olacağını düşündüğü için sokak müzisyenliği yapmaya başladığını söyledi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG