Erişilebilirlik

‘Beyci Geri Alındı’


Iraklı yetkililer, Haziran ayından bu yana IŞİD militanlarının elinde bulunan Musul karayolu güzergahı üzerindeki Beyci kasabasının geri alındığını açıkladı

Iraklı yetkililer, güvenlik güçlerinin petrol rafinerisinin bulunduğu Beyci kasabasını IŞİD militanlarından geri aldıklarını açıkladı.

IŞİD militanları, kasabayı Irak’ın kuzey ve batı bölgelerine bu sene başlattıkları saldırılar sırasında ellerine geçirmişlerdi. Musul’a giden anayol üzerindeki Beyci kasabası da militanlarca Haziran ayında ele geçirildi.

Amerika Savunma Bakanı Chuck Hagel, Amerika öncülüğünde IŞİD hedeflerine düzenlenen hava saldırılarının ileride de devam edeceğini söyledi.

Hagel, Perşembe günü Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu’nun oturumunda, Irak birliklerinin güçlenmesine paralel olarak uluslararası koalisyonun, hava saldırılarının “tempo ve yoğunluğunu” arttırarak devam ettireceğini söyledi.

Bakan Hagel, Amerika öncülüğündeki koalisyon gücünün Irak ve Suriye’de IŞİD’e karşı ilerleme kaydettiğini, ancak Amerikan halkının bu mücadelenin uzun süreceğini bilmesi ve buna hazırlıklı olması gerektiğini de belirtti.

Bakan, Amerika’nın desteklediği Irak güçlerinin, Kürtlerin ve bölgedeki aşiretlerin birçok bölgede IŞİD’in ilerleyişini durdurduğunu ve hatta geri püskürttüğünü bildirdi. Ancak IŞİD’in halen Amerika’nın ulusal güvenliğine, müttefiklerine ve bütün Ortadoğu’ya büyük bir tehdit olarak kalmaya devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Hagel’in yanı sıra ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey de Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu’nda Perşembe günü düzenlenen oturumda Kongre üyelerine bilgi verdi. Orgeneral Dempsey, muhtemelen gelecekte Amerika’nın küçük bir askeri birliği Musul ve diğer stratejik açıdan önemli şehirlerde Iraklı güçlerle savaşmaları için gönderebileceklerini söyledi.

Başkan Barack Obama bir süre önce IŞİD militanlarıyla mücadele planı çerçevesinde 1500 askeri personeli Irak’a yollayacağını açıklamıştı. Bu askerlerin çatışmalarda görev yapması öngörülmüyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG