Erişilebilirlik

'Beyaz Saray Düştü' Filmi Sinemalarda


'Beyaz Saray Düştü' Filmi Sinemalarda
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:08 0:00
Linki indirmek için
1996 yılında gişe rekorları kıran “Independence Day- Bağımsızlık Günü” filminin yapımcısı Ronald Emmerich, yeni filmiyle de oldukça iddialı. “White House Down - Beyaz Saray Düştü” adlı film bir aksiyon yapımı, ancak özünde bir baba ile kızı arasındaki aile bağlarını sorguluyor.

Roland Emmerich, ilk kez Beyaz Saray’ı hedef almıyor.

1996 yılında Bağımsızlık Günü filminde de Beyaz Saray, uzaylılar tarafından havaya uçurulmuştu. Son filmde ise düşman içeriden.

Filmde, teröristler, Başkan’ı rehin alarak kitle imha silahlarına ulaşmaya çalışıyor. İş görüşmesi yapmak üzere o sırada Beyaz Saray’da bulunan Afganistan’da görev yapmış eski asker John Cale ise olayların akışını değiştiriyor.

Kızı Emily de o sırada babasıyla beraber. Filmin nasıl geliştiğini kestirmek zor değil. O karmaşada John kızını kaybediyor.

John, hem kızını ve hem başkanı kurtarmak için çalışıyor.

Filmde, John Cale’i Channing Tatum canlandırıyor. Başkanı kurtarmak için olmadık tehlikelere atılan Tatum, çoğunlukla dublör kullanmamış: “Yedi metre yüksekten atlamanın dışında dublör kullanmadım.”

People dergisi tarafından “Dünyanın En Seksi Erkeği” seçilen Tatum, bu konuda alçak gönüllü: “Benim için dünyanın en seksi erkeği olup olmadığım değil, işimi iyi yapmak önemli.”

Filmde, başkanı Jamie Foxx canlandırıyor. Ancak Foxx, bununla Obama arasında paralellik kurulmasına karşı: “Biz filmdeki başkanı Obama ile özdeşleştirmedik, çünkü, böyle bir krizde filmdeki başkanın yaptıklarıyla Obama’nın ne yapabileceği arasında hiçbir bağlantı yok.”

Maggie Gyllenhaal ise ajan Carol Finnerty’yi canlandırıyor. Aktris, rolüne hazırlanmak için Washington’a gelmiş: “Kongre binasını ziyaret etmek beni çok etkiledi. Newseum’da taşa yazılı Birinci Madde’yi gördüm. Washington, Carol Finnerty’nin olmak isteyeceği yerdi, bundan eminim.”

Yapımcı Roland Emmerich, her ne kadar bir macera filmi gibi görünse de senaryonun aslında kızıyla arasında yeniden bağ kurmak isteyen bir babanın çabası etrafında döndüğünü söylüyor. Emmerich, filmi 80 ve 90’ların macera filmlerine benzetiyor: “Indiana Jones gibi macera filmleri yapılmıyor artık. Halbuki bu filmler hayatımda gördüğüm en iyi filmlerdi. Ne yazık ki artık böyle filmler yok.”

White House Down filmi, bir yandan aile ilişkilerini ele alırken bir yandan da Beyaz Saray’ın düşman eline geçmesi halinde ne olacağını işliyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG