Erişilebilirlik

Beyaz Saray’ın Basın Odası Değişiyor mu?


Amerika’nın seçilmiş başkanı Donald Trump’ın ekibi Beyaz Saray’daki basın brifingi odasını daha büyük bir mekana taşımayı düşünüyor. Beyaz Saray’da çalışan muhabirler ise bu fikre işlerini yapmalarını zorlaştıracağı gerekçesi ile karşı çıkıyorlar.

Mevcut basın odası Beyaz Saray’ın batı kanadındaki bölümde yer alıyor ve 50 kişilik oturma kapasitesi, TV, radyo ve yazılı medyadan muhabirler için çalışma noktalarına sahip.

Trump’ın Beyaz Saray ekibinden Reince Priebus ABC Televizyonu'nda haftasonunda katıldığı bir programda basın brifingi odasını Beyaz Saray’ın hemen yanındaki binaya taşımayı düşündüklerini böylece mevcut kapasiteyi yaklaşık 4 katına çıkarabileceklerini söyledi. Priebus’a göre Trump’ın geçen hafta New York’ta düzenlediği basın toplantısına katılan gazeteci sayısı düşünüldüğünde bu iyi bir çözüm olacak.

Başkan Yardımcısı Mike Pence ise CBS televizyonunda henüz bu konuda alınmış bir karar olmadığını söyledi.

Beyaz Saray Muhabirleri Derneği başkanı Jeff Mason Pazar günü konu ile ilgili olarakTrump yönetiminin basın sözcüsü olacağı açıklanan Sean Spicer ile bu konuyu görüştü.

Mason, Spicer ile görüşmesinde her zaman daha hızlı ve şeffaf bir biçimde kamuoyuna haber geçebilmek için uğraştıklarını ve bunu savunduklarını ama Beyaz Saray’ın batı kanadından başka bir yere taşınmanın kendileri için kabul edilemez olduğunu anlattığını söyledi.

Mason açıklamasında gazetecilerin batı kanadındaki çalışma odasının olduğu noktadan kolaylıkla hem basın sözcülerine hem de yönetimden üst düzey isimlere ulaşabildiklerini ve bunun da kendilerinin doğru biçimde çalışabilmeleri için kritik önemde olduğunu belirtti.

Öte yandan Donald Trump haftasonunda twitter'a yazdığı mesajlarda basının Rusya’nın kendisi ile ilgili uygunsuz bilgilere sahip olduğu şeklinde haberler yapması nedeniyle özür dilemesi gerektiğini savundu. Trump ayrıca NBC televizyonunun Cumartesi akşamı yayınlanan ve düzenlediği basın toplantısıyla alay eden komedi programını da eleştirdi.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG