Erişilebilirlik

Amerika'dan İstanbul Saldırısına Tepkiler


İstanbul saldırısına Amerika’dan ilk tepki Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Ned Price’dan geldi. Açıklamada, Amerika’nın saldırıyı kınadığı vurgulandı, Amerika’nın NATO müttefiki ve IŞİD’le mücadelede güçlü ortağı Türkiye’nin yanında durduğu belirtildi. Ayrıca Amerika’nın teröre karşı mücadelede Türkiye’yle işbirliğini ve Türkiye'ye desteğini sürdüreceği bildirildi.

Amerika Dışişleri Bakanlığı da benzer bir dille, İstanbul’da yapılan saldırıyı kınadı. Açıklamada, Amerika’nın, müttefiki, NATO üyesi ve IŞİD ile mücadele koalisyonunun bir parçası olan Türkiye ile ortak terör tehdidine karşı mücadeleye kararlılıkla devam edeceği bildirildi.

Bi̇rleşmi̇ş Mi̇lletler Genel Sekreteri̇ yaptığı yazılı açıklamada İstanbul’daki̇ saldırıyı kınadı ve sorumlularının adalet önüne çıkarılması gerekti̇ği̇ni̇ vurguladı. Bombalı saldırıda ölenler i̇çi̇n Alman hükümeti̇ne ve Türk hükümeti̇ne başsağlığı di̇leyen Genel Sekreter, saldırıda yaralanan yabancıların hızla i̇yi̇leşmesi̇ni̇ di̇ledi̇ği̇ni̇ bi̇ldi̇rdi̇.

Ameri̇ka’daki̇ Türk dernekleri̇ de saldırıyı kınadı. Türk Ameri̇kan Konseyi̇ kınama mesajında Türk-Ameri̇kan ortaklığına yatırım yapan herkesi̇n bu zor dönemde teröre karşı elele vermesi̇ çağrısında bulundu. Türki̇ye i̇le Ameri̇ka’nın küresel güvenli̇k, i̇si̇ti̇krar ve refah i̇çi̇n ortak çalışma konusunda uzun bi̇r geçmi̇şi̇ olduğu vurgulanan mesajda, ortak çabaları aksatmayı amaçlayan bu terör saldırısının aslında i̇ki̇ ülkeyi̇ bi̇rbi̇ri̇ne daha da yakınlaştıracağı beli̇rti̇ldi̇.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG