Erişilebilirlik

Beyaz Saray’dan Dört Orta Amerika Ülkesine Yaptırım Uyarısı


Trump yönetimi Meksika, Guatemala, Honduras ve El Salvador hükümetlerinden ABD’ye yasa dışı göçü önlemelerini istedi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Beyaz Saray özel kalem müdürü vekili Mick Muvaney, Meksika sınırının kapatılması ve diğer üç Orta Amerika ülkesine gönderilen yardımların kısıtlanacağı uyarılarını da yineledi.

Başkan Trump’ın, güney sınırında bir ‘göç krizi’ olduğu yönündeki iddialarını vurgulayan Mulvaney, Başkan Barack Obama döneminde İç Güvenlik Bakanlığını yürüten Jeh Johnson’ın da bu konuda aynı görüşte olduğuna değindi.

‘Destek görmezsek yardım vermeyi bırakırız’

ABC televizyon kanalında Pazar günü açıklamalarda bulunan Mulvaney Meksika, Guatemala, Honduras ve El Salvador yetkililerine seslenerek, “Yardımınıza ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

Mulvaney, ABD’nin güney sınırında binlerce yasa dışı göçmenin yığıldığını hatırlattı ve söz konusu ülkelerin bu akışı durdurmak için gerekli adımları atmaması halinde ABD’nin bu ülkelere yardım göndermeye devam etmesinin bir anlamı kalmayacağını savundu.

Trump yönetimi bu krizin Kongre’deki Demokratların Trump’ın güney sınırında örmek istediği duvar için talep edilen bütçeyi onaylaması halinde kolayca çözüleceğini iddia ediyor ve gelinen noktadan Demokratları sorumlu tutuyor.

Beyaz Saray’ın yaptırım uyarısını eleştiren Demokratlarsa El Salvador, Guatemala ve Honduras’ın ciddi oranda yardıma ihtiyaç duyduklarını belirtti.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG