Erişilebilirlik

Beyaz Saray: ‘Türkiye’yle Terörle Mücadelede Ortak Çabalarımız Aksamamalı’


Beyaz Saray’daki toplantıda Başkan Obama ulusal güvenlik ve dış politika ekibinden Türkiye’deki durumla ilgili bilgi aldı. Başkan Obama’nın toplantıda, demokratik seçimle işbaşına gelmiş Türk hükümetine desteğinin devam ettiğini söylediği belirtildi. Toplantı sonrasında Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre, Başkan Obama ekibine Türk meslektaşlarıyla birlikte çalışarak Türkiye’deki Amerikan diplomatic temsilcilikleri ve askeri tesislerindeki personelle ailelerinin güvenliğini garanti altına almaları için talimat verdi. Olaylar sırasında herhangi bir Amerikan vatandaşının öldüğü veya yaralandığı yolunda hiçbir haber alınmamamış olmasına rağmen, Başkan ve ekibinin meydana gelen can kaybından üzüntü duyduğu dile getirildi.

Beyaz Saray’ın, Türkiye’deki bütün ilgili tarafları hukuk düzeni içinde hareket etmeye çağırdığı toplantıda, daha çok şiddet ve istikrarsızlık anlamına gelecek davranışlardan kaçınılmasının son derece önemli olduğu vurgulandı.

Açıklamaya göre Başkan Obama, Türkiye’yle işbirliğinin devam etmesinin önemli olduğu ortak alanlar bulunduğuna dikkati çekerek, özellikle teröre karşı mücadelenin aksamaması gerektiğini vurguladı. Açıklamada, Başkan Obama’nın ekibinden durumla ilgili olarak kendisine sık sık bilgi verilmesini istediği de kaydedildi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG