Erişilebilirlik

Beyaz Saray Sözcüsü Spicer İstifa Etti


Başkan Donald Trump’ın Basın Sözcüsü ve İletişim Direktörü Sean Spicer beklenmedik şekilde istifa etti. Spicer’ın istifası Trump’ın Anthony Scaramucci’yi yeni iletişim direktörü atamasının ardından geldi.

Spicer CNN televizyonuna yaptığı açıklamada, Trump'ın kendisinden kalmasını istediğini ancak bırakmak için zamanın uygun olduğunu söyledi.

Spicer'ın istifasının ardından Anthony Scaramucci Beyaz Saray'da ilk basın toplantısını düzenledi. Scaramucci, Sarah Huckabee Sanders'ın yeni Beyaz Saray sözcüsü olacağını kaydetti.

Scaramucci talk şovlarda Trump'ı sert bir şekilde savunmasıyla da biliniyor.

Spicer'ın istifa etmiş olmasına rağmen geçiş sürecinde görev yapacağı ifade ediliyor. Beyaz Saray'da düzenlenen basın toplantılarına bir süredir katılmayan Spicer'ın daha önce de istifa edeceği iddia edilmişti. Beyaz Saray son zamanlarda basın brifinglerine kamera alınması uygulamasını da azalttı toplantılar sadece ses olarak yayınlanıyor. Trump yönetiminin günlük basın brifinglerini kaldırıp haftalık bir toplantı yapmayı planladığı öne sürülmüştü.

Beyaz Saray Sözcüsü Spicer İstifa Etti
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:54 0:00

Scaramucci kim?

Anthony Scaramucci’nin adı uzun süredir Beyaz Saray ekibi için geçiyordu. Fon yöneticisi, Ocak ayında SkyBridge Capital’deki fonunu Beyaz Saray’da görev alacağı beklentisiyle satmıştı.

Ancak Beyaz Saray Etik Komisyonu, SkyBridge’ın Pekin hükümetiyle bağlantılı bir Çin şirketine satıldığını belirledi. Görev, bir başka yarışmacıya Ideagen’in kurucusu ve eski CEO’su George Sifakis’e verildi. Scaramucci geçen ay Amerikan İthalat-İhracat Bankası’nın başkan yardımcısı olarak atanmıştı.

Cumhuriyetçi olan Scaramucci son on yıldır her zaman siyasi isimleri destekledi. 2008’de Demokrat aday Barack Obama’ya destek verdi, 2012’de Cumhuriyetçi Başkan adayı Mitt Romney’nin seçim kampanyasında çalıştı.

2016 Başkanlık yarışında ise önce Scott Walker’ı destekledi, ardından da Jeb Bush’u. Walker ve Bush adaylıktan çekilince Turmp’ın ekibine katıldı.

53 yaşındaki Scaramucci Tufts ve Harvard üniversitelerinde eğitim aldı, kendini orta sınıftan gelen biri olarak tanımlıyor.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG