Erişilebilirlik

Beyaz Saray Sosyal Medyada Etkisini Arttırıyor


Beyaz Saray Sosyal Medyada Etkisini Arttırıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:11 0:00

Başkanların Birliğin Durumu ya da Ulusa Sesleniş konuşmasını milyonlarca Amerikalı izler. İzleyenler günümüz teknolojisi sayesinde Başkan’ın konuşmasına anında tepki verebilir, görüşlerini paylaşabilir. Peki Başkan Obama’nın Salı gecesi yaptığı son Birliğin Durumu konuşması, sosyal medyada nasıl karşılandı? Washington’daki bir teknoloji firması Amerikan kamuoyunun sosyal medyadaki tepkilerini saniye saniye izledi.

Sosyal medya, Washington’un, özellikle de Beyaz Saray’ın işleyişini değiştirdi. Washington’daki sosyal medya strateji şirketi Social Driver’ın kurucusu Anthony Shop, ”Başkan Obama’nın bazı önemli sözlerinin 140 karakterden az olduğunu farkettik. Konuşma, sosyal medya paylaşımını kolaylaştıracak şekilde kaleme alınmış” diyor.

Obama Yönetimi yedi yıldır sosyal medyada son derece aktif. Beyaz Saray bir süre önce videolu mesajlaşma uygulaması Snapchat’e girdi. Başkan Obama, Ulusa Sesleniş konuşmasından birkaç saat önce de Facebook’ta çıktığı canlı yayında takipçilerine konuşmasını izlemeleri çağrısı yaptı.

Siyasetçiler sosyal medya sayesinde geleneksel medyayı safdışı bırakıp halkla doğrudan iletişime geçiyor.

Social Driver medya strateji şirketi, izleyicilerin Ulusa Sesleniş konuşmasına nasıl tepki verdiğini inceledi.

Anthony Shop, ”Sosyal medya sayesinde ülkenin dört bir yanından ve tüm dünyadan herkesin sesini duyabiliyoruz. Birkaç yıl önce bunu hayal bile edemezdik. Şimdiyse herkesin ne söylediğini duymak, konuşulanları dinlemek ve bunlardan ders almak mümkün” diye açıklıyor.

Tepkiler son derece farklı oldu. Genelde kutuplaştırıcı bir konu olan sağlık, Obama’nın şakayla karışık olarak Cumhuriyetçi ve Demokratlar’ın hiç anlaşamayacağını söylemesi üzerine farklı görüştekileri birleştirdi.

Social Driver yetkilisi Emily Rasowsky, Obama’nın kanserin kökünü kazıma önerisinin hoş karşılanmamasının sürpriz olduğunu söylüyor.

Rasowsky, ” ‘Kanserin çaresini bulacağız’ gibi bir söz karşısında herkesin birlik olacağını düşünürsünüz. Ancak Obama en çok tartışma yaratan sözlerini kanseri bitirme konusunda söyledi. Bu tepkiyi beklediğini sanmıyorum” diyor.

Sosyal medyada en çok ilgi çeken konuysa kimilerine çok şaşırtıcı gelebilir.

Emily Rasowsky şöyle açıklıyor: ”En şaşırtıcı iki konudan biri, Michelle Obama’nın ne giydiğiydi. Sosyal medyada hepimizi çok şaşırtan bir diğer konu da konuşmanın internette canlı yayınlanmasıydı. Tartışmalar yayının yapılmasıyla ilgili değil, nasıl yapıldığıyla ilgiliydi. Herkes konuşmanın en başından itibaren bir PowerPoint sunumuna benzediğini söyledi.”

Social Driver şirketi, bulgularını müşteriyleriyle paylaşıyor ve onların sosyal medya platformlarında verecekleri mesajları hazırlamalarına yardımcı oluyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG