Erişilebilirlik

Beyaz Saray King’in ‘Beyazların Üstünlüğü’ Yorumlarını Kınadı


Beyaz Saray, Temsilciler Meclisi’nin Cumhuriyetçi üyesi Steve King’in beyazların üstünlğü ile ilgili yorumlarını ‘‘korkunç’’ olarak değerlendirdi.

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Sarah Sanders, King’in yorumlarının ‘‘korkunç’’ olduğunu kaydetti.

New York Times gazetesi King’in ‘‘Beyaz milliyetçiler, beyaz ırkın üstünlüğünü savunanlar, Batı medeniyeti… Bu söylemler nasıl saldırgan olarak değerlendirilmeye başlandı?’’ şeklindeki sözlerine yer vermişti.

Bu yorumlar ırkçı olduğu gerekçesiyle tepkiyle karşılanmıştı.

Temsilciler Meclisi, Salı günü Demokratlar tarafından hazırlanan ve King’in sözlerini kınayan bir tasarıyı onaylamış, Cumhuriyetçi liderlerden King’in Kongre’den ayrılması önerisi gelmişti.

Başkan Trump ise Pazartesi günü kendisine King’in yorumları sorulduğunda konuyu takip etmediğini söylemişti.

Iowa’nın muhafazakar bir bölgesini temsil eden Cumhuriyetçi King, bu ayın ilk günlerinde verdiği bir röportajda ‘‘beyazların üstünlüğü’’sözünün neden saldırgan olarak algılandığını sorgulamıştı.

Temsilciler Meclisi’ndeki Tasarı 1’e 424 oyla geçmişti. Metinde King’in sözlerine yer verilmiş ve ırkçılık genel olarak kınanmıştı.

King’in kendisi de tasarıyı destekler şekilde oy kullanıştı. Yorumlarının bağlamından kopartılarak yazıldığını söyleyen King, kendisinin de beyazların üstünlüğünü ve ırkçılığı kınadığını söylemişti.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG