Erişilebilirlik

Amerika Kaçakları Sınır Dışı Kararını Gözden Geçiriyor


İki çocuğuyla birlikte Meksika sınırından Amerika'ya kaçak girmeye teşebbüs eden bir baba
İki çocuğuyla birlikte Meksika sınırından Amerika'ya kaçak girmeye teşebbüs eden bir baba

Obama yönetimi sınır dışı edilmeyi bekleyen 300,000 kaçak işçinin dosyalarının tekrar gözden geçirileceğini açıkladı.

İç Güvenlik Bakanı Janet Napolitano, Kongre üyelerine gönderdiği mektupta, sınır dışı etme konusunda sabıkalılara öncelik verileceğini belirtiyor.

Bakan, mektubunda, Amerika’da çok uzun süre kalmış kişilerin dosyalarının inceleneceğini, suç işlememiş kaçak göçmenlerin Amerika’da kalmalarına muhtemelen izin verileceğini vurguluyor.

Demokrat partili Senatör Dick Durbin tarafından Kongre’ye sunulan yeni bir yasa tasarısı, Amerika’ya çocukken aileleri tarafından getirilmiş yabancılara, ülkede kaçak olarak bulunsalar da, uzun dönede vatandaşlık hakkı tanınmasını öngörüyor.

Cumhuriyetçi parti, kaçak göçmenliği teşvik edeceği ve Amerika’da çalışan milyonlarca kaçak yabancı için af anlamına geleceği gerekçesiyle tasarıya şiddetle karşı çıkıyor.

Obama yönetiminin son üç yıl içinde, çoğu Meksikalı yüz binlerce kaçak göçmeni sınır dışı etmesi insan hakları dernekleri ve Meksika asıllı Amerikalılar tarafından eleştiriliyor.

Amerika'nın güney sınırında aldığı tüm önlemlere rağmen kaçak göç akını devam ediyor. Yakalanıp sınır dışı edilen kişiler için tek umut bir daha denemek. Olmazsa bir daha.

XS
SM
MD
LG