Erişilebilirlik

Beyaz Saray'ın Basınla Olan Gerginliği Devam Ediyor


Beyaz Saray'ın Basınla Olan Gerginliği Devam Ediyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:13 0:00

Donald Trump’ın “başarılı” geçtiği açıklanan ilk yurtdışı gezisinden sonraki ilk basın toplantısı, iç politikadaki sorunları hatırlattı.

Beyaz Saray, Trump’ın damadı Jared Kushner ile ilgili sorulara tepki gösterdi. Kushner’ın, Trump’ın görevi devralmasından önce Rusya’yla gizli iletişim kanalı konusunu görüştüğü iddia ediliyor.

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Sean Spicer, bu iddiaları doğrulamayı veya yalanlamayı reddetmek yerine iddiaların güvenilir olmadığını söyledi.

Kushner’la ilgili haberler, Trump’ın NATO ülkelerini, savunma harcamaları konusunda eleştirdiği ilk yurtdışı gezisi sırasında ortaya çıktı.

Avrupalı liderler, Trump’ın yorumlarından rahatsız oldu. Almanya Başbakanı Angela Merkel konuyla ilgili olarak “başka ülkelere güvenilecek zamanlar artık geride kaldı” yorumunu yaptı.

Bazılarına göre bu, Almanya’nın artık Amerika’ya güvenmediğinin bir kanıtı. Ancak Beyaz Saray bunu bir kazanım olarak yorumluyor.

Spicer’a yöneltilen sorulardan biri de, Beyaz Saray’da kendisini ve ekibini geri plana atacak yeni bir görev dağılımı planıyla ilgiliydi.

İddialara göre, basın toplantılarının sayısının azaltılması ve böylece başkanın mesajlarını bizzat iletebilmesi planlanıyor.

Spicer’ın medyayla ilişkileri hep gergin oldu. Son basın toplantısı da buna bir örnek. Spicer, Trump’la ilgili haberler yüzünden muhabirleri suçladı ve toplantıyı erken bitirdi.

Basın toplantısı, Beyaz Saray sözcüsü ve ekibinin büyük baskı altında olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG