Erişilebilirlik

Beyaz Saray İftarında Obama'dan Ayetli Mesaj


Başkan Barack Obama, Beyaz Saray'da verdiği iftarda Amerikalı Müslümanlarla bir araya geldi.

Beyaz Saray tarafından her yıl Ramazan ayında verilen iftar yemeğine bu yıl beşinci kez başkan olarak ev sahipliği yapan Barack Obama, burada yaptığı konuşmada Ramazan ayının insanların Allah’a olan bağlılıklarını oruç ve duayla göstermesine fırsat tanıdığını söyledi.

Ramazan’ın sadece oruç tutulan bir aydan ibaret olmadığını ve yardımlaşmanın da bu kutsal ayda öneminin ortaya çıktığını vurgulayan Başkan Obama bu konunun altını, Kuran’daki Zilzal suresinin 7. ayetinde yer alan, "Artık kim zerre ağırlığınca bir hayır işlerse onun mükafatını görecektir," ifadesine yer vererek çizdi.

Beyaz Saray'ın çeşitli inançların kutsal günlerini kutlama geleneğine değinen Obama, İslam'ın tarih boyunca ABD'nin kimliğine katkıda bulunduğunu, Müslüman Amerikalılar’ın ülkelerini inşa etmelerine yardım ettiğini, her gün de düşünce, çalışma ve iş yapma biçimlerinin şekillenmesine yardımcı olduklarını ifade etti.

Obama ayrıca İslam dininin tarihten bu güne Amerika’nın kültürel inşasına büyük katkısı olduğunu da vurguladı.

Beyaz Saray tarafından verilen iftara, bazı Kongre üyelerinin yanı sıra aralarında Washington Büyükelçisi Namık Tan'ın da bulunduğu çok sayıda yabancı ülke temsilcisi katıldı.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG