Erişilebilirlik

Beyaz Saray Fende Başarılı Öğrencilere Kapılarını Açtı


Beyaz Saray Fende Başarılı Öğrencilere Kapılarını Açtı
Beyaz Saray Fende Başarılı Öğrencilere Kapılarını Açtı

Başkan Obama, öğrencilerle biraradayken yaptığı konuşmada, Amerika’nın yeni eğitim hedeflerini açıkladı, fenin önemini vurguladı

Başkan Barack Obama, geçtiğimiz günlerde yapılan Bilim Fuarı’nda dereceye giren gençleri Beyaz Saray’da ağırladı. Obama, yaptığı konuşmada, Amerika’nın yeni eğitim hedeflerini açıkladı.

Henüz 14 yaşında olan Joe Hudy’nin Bilim Fuarı’nda tanıtılan bu ilginç buluşu, Başkan Obama’nın çok ilgisini çeken bir projeydi.

Obama, Joe ve kendisi gibi genç yaşta bilime gönül veren bazı Amerikalı öğrencileri, Beyaz Saray’da ağırladı.

Bu öğrenciler arasında Indiana’lı Jessica D’Esposito da var. Jessica, doğal felaketlerde kullanılmak üzere seyyar bir barınak tasarlamış. Jessica şöyle konuştu: "Bunun birçok kişi tarafından kullanılabileceğini gördük ve özel olarak dizayn ettik. Çok hafif bir malzeme kullandık."

Başarılı sporcular Beyaz Saray’da sık sık ağırlanır. Ancak Obama’ya göre, bilimsel ve akademik başarılar da aynı şekilde onurlandırılmalı: "Eğer Amerikan futbolunda şampiyon olan takımları Beyaz Saray’a davet ediyorsak, bilim fuarında ödül alanları da Beyaz Saray’da görmeliyiz."

Bu başarı örneklerine rağmen, Amerika fen ve matematik alanında diğer gelişmiş ülkeleri geriden izliyor.

Bu yüzden Başkan Obama, gelecek yıllarda farkı azaltmak için yeni hedefler belirledi.Başkan hedeflerini şöyle açıkladı: "Gelecek 10 yıl içinde bir milyondan fazla Amerikalı’nın, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarından mezun olmasını hedefliyoruz."

Obama, bu öğrencileri eğitecek öğretmenleri yetiştirmek için 80 milyon dolar bütçe ayırmak istiyor.

Başkan ayrıca, özel sektörün de proje için 22 milyon dolar mali destek sağlayacağını açıkladı.

Başkan Obama, bilim fuarında dereceye giren öğrencilere, onlar sayesinde gelecek için umutlarının arttığını söyledi: "Siz bana ilham veriyorsunuz. Böyle başarılı gençleri görünce, Amerika’nın daha iyi günler göreceğine inancım artıyor."

Başkan, bilimde başarılı olan gençler sayesinde, Amerika’nın yeniden bilim ve teknolojide liderliği ele geçireceğini de belirtti.

Obama'nın Bilim Fuarında yaptığı konuşma:

İlgili bağlantılar

XS
SM
MD
LG