Erişilebilirlik

Beyaz Saray: FBI Kayıtları Trump’a Karşı Önyargıyı Gösteriyor


James Comey ve Robert Mueller
James Comey ve Robert Mueller

ABD yönetimi, Federal Soruşturma Dairesi FBI’ın üst yönetiminde, Başkan Trump’a karşı ‘aşırı önyargı’ olduğunu öne sürdü. Beyaz Saray, iddiasını, yeni ortaya çıkan bazı FBI kayıtlarına dayandırdı.

Fox haber kanalına konuşan Beyaz Saray sözcü yardımcısı Hogan Gidley, dönemin FBI Başkanı James Comey’nin Hillary Clinton’ın e-postaları için kişisel bir sunucu kullanmasıyla ilgili açıklamasındaki düzenlemelerin ve Clinton soruşturmasında görevli bir FBI yetkilisinin cep telefonu mesajlarının, ”ciddi anlamda rahatsızlık verici” olduğunu söyledi.

Gidley, “O dönem Hillary Clinton’ı soruşturan üst düzey FBI yetkilileri arasında şu anki Başkan’a karşı aşırı bir önyargı var” dedi. Eski FBI başkanı olan özel savcı Robert Mueller’ın Trump’ın seçim kampanyasının Rusya ile olası bağlantılarını soruştururken bu açıklamayı yapan Beyaz Saray yetkilisi, Başkan’ın FBI’ın tabanına güvenini koruduğunu da belirtti.

Hogan Gidley ayrıca, Clinton soruşturmasında görevli FBI yetkilisi Peter Strzok’ın Trump karşıtı mesajlarının “aydınlatıcı” olduğunu da dile getirdi. Strzok, daha sonra Rusya soruşturmasında özel savcı Mueller’ın ekibine katılmıştı. Mesajları ortaya çıkınca ise Mueller tarafından soruşturmadan el çektirilmişti.

James Comey'i Rusya soruşturmasıyla ilgili tartışmalar sırasında görevden alan Donald Trump, 3 Aralık’ta Twitter’da, 'Düzenbaz ve sahtekar Clinton soruşturması eşliğinde Comey’nin yönetiminde geçen yıllardan sonra FBI'ın itibarı paramparça, tarihteki en kötü durumunda. Ama korkmayın, FBI’ı eski itibarına kavuşturacağız” mesajını paylaşmıştı.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG